Dnia 2015-11-18 o godz. 11:24 ~białoczerwony napisał(a):
> pytałeś co ja na to.
> Obejrzyj co na to pani prezes: http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/news/pap/info/760181,prezes-abc-data:-imponujace-wzrosty-w-ujeciu-danych-rok-do-roku;jsessionid=5vw0QFgGaPAsttBPS4-yAk2g.undefined
> Skoro ona zadowolona to czym ja mam się martwić.
> Tak na poważnie czekam na wyniki za IVq i wtedy decyzję podejmę.
Prezeska swoje (ładnie czyta! a gdybyś ja przycisnął dociekliwymi pytaniami?...), a rynek swoje...
Widziałeś jakiś szał zakupów w ciagu roku? czemu podprogowi uciekli?
Ona jest zadowolona, bo ma dobra posadkę.
Przed raportem zapowiadała, że wyniki daty bedą lepsze od konkurencji, a jak było?...
Zauważ, ze rynek zupełnie zignorował raport, a do tego powróciła zabawa z mieleniem akcji.
Zwykle kilkoma akcjami zmieniano kurs o grosz czy dwa, a dziś nagle mega wolumen, a kurs zabetonowany.
Ciekawe, prawda? Albo umówiona transakcja między fundzikami, albo zmiana czyjejś strategii (a raczej powrót do poprzedniego sposobu wabienia leszczy.
Przewiduję, ze dziś może byc ciekawa sesja, bo jakis grubszy chyba zmienił taktykę.
Na razie przemielił po tej samej cenie (3,38) trochę waloru i na close powinien trochę podbić (ja bym tak zrobił!) i wywalić leszczom (jesli sie pojawią), by stworzyć wrazenie zakupów na obrotach. Naiwne pelikany łykną to z łatwością.
Jutro open z podbitką i potem (lub na kolej sesji) - solidne skarmianie, jak wiele razy tu bywało...
I ostatnia sprawa - wyniki to jedno, a reakcja rynku to drugie.
I jak na razie reakcji rynku (popytu) nie widać, czyli dla rynku spółka jest wciąż nieatrakcyjna