Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,50 zł , zmiana od tamtej pory: -54,86%

Re: wariactwo

Dnia 2019-02-26 o godz. 09:53 ~rety napisał(a):
>
> Spółka zależna ma kapitalizacje 20 mln usd a spolka matka posiadajaca prawie 13.4 mln USD kapitalizacji . Albo amerykanie są głupi albo wy . Po drugie jak bedzie sukces to was ze squeezuja z akcji po sredniej 6 miesiecznej . Czyli tutaj to jakas niezla zabawa sie odbywa i tyle .
>
> https://finance.yahoo.com/quote/mlss?ltr=1

Dla Amerykanów - mówię o akcjonariuszach spółki -matki, nasz Milestone Medical w zasadzie nie istnieje. Nazwa naszej spółki pojawia się chyba raz na kwartał w raporcie. I dopóki tam przychody to same zera i tylko straty policzone, nie będą się tym dalej interesować. Komunikaty dotyczące dwóch urządzeń, które ma Milestone Medical, owszem u Amerykanów się pojawiają, ale na żadnym forum amerykańskim , czytając wypowiedzi akcjonariuszy nie znalazłem ani razu nazwy Compuflo Epidural czy Compuflo Intra Articular.

Prezes Osser podkreśla często, że mówiąc o rynku znieczuleń zewnątrzoponowych, o który walczą, trzeba mówić o miliardach dolarów a nie o milionach. Prezes Trombetta ostatnio mówiąc o naszym Compuflo Epidural stwierdził: "zarząd Milestone jest ciągle podekscytowany perspektywami tego biznesu " -mowa o naszym urządzeniu do znieczuleń zewnątrzoponowych. Ale zapewniam Cię, że inwestorzy amerykańscy w ogóle się tym nie ekscytują. Słowa na ten temat nie przeczytałem. Dla nich Milestone Scientific- czyli nasza spółka matka - to firma działająca od 30 lat w branży stomatologicznej, często ponosząca straty, walcząca z konkurencyjnymi rozwiązaniami i mająca czasem problemy z nadmiarem zwrotów z tej działki stomatologicznej. I tak jak pisał ostatnio kolega Milos - dopóki nie będzie w raportach wyników sprzedaży z tego pierwszego urządzenia do znieczuleń zewnątrzoponowych a potem z drugiego - ani nasz Milestone Medical ich nie interesuje, ani spółka matka nie ma chyba w Stanach wielkich szans na wzrosty. Zwłaszcza, że od roku na Milestone Scientific odbywa się gra na krótkiej sprzedaży wykorzystująca dotychczasowy trend spadkowy. Oczywiście, mogę się mylić i nagle MLSS pójdzie w góre o 100 proc. co nawet niedawno zdarzyło mu się ze dwa razy.

Co do wykupu, zdjecia z giełdy itd - nie chcę tu męczyć ludzi pisaniem, bo już w innym wątku przerabialiśmy temat. Tak tylko dorzucę - jak myślisz, więcej warte dla prezesów jest te 311 tys. akcji w naszych rękach, czy te pozostałe 98,5 proc. notowanych jednak na giełdzie? Dających realną wartość i prestiż dodatkowy spółce matce, rozpoznawalność w Europie - na waznym dla spółki matki rynku itd. itd?

Teraz do Twojego pytania: czy Amerykanie są głupi? Ja bym powiedział, że oni, no cóż, mają inny ogląd sytuacji :-)
A siebie i kolegów za głupiego tez nie uważam. Zwłaszcza, że kupiłem akcje spólki, kierowanej od wielu lat przez tych samych ludzi i mam zaufanie do nich i do tego co mówią. A, że amerykańscy inwestorzy ich nie słuchaja albo im nie wierzą? No cóż, najtrudniej jest być prorokiem we własnym kraju.

A co do obecnej ceny, czy nawet powiedzmy 10 zł za akcję Milestone Medical. Pomijam już, że tyle kosztowała. Ale pomyslmy - skoro w emisji dla drobnych akcjonariuszy pięc lat temu sprzedawano akcje po 5,9 a spółka miała wtedy TYLKO PLANY, to ile powinna ta akcja kosztować teraz , gdy te PLANY REALIZUJE?

Nawet Ty nie wykluczasz sukcesu. Więc wydaje się, że akcje spółki po 4 latach od emisji po 5,9 zł mają prawo - nawet tylko przy samym założeniu sukcesu- kosztować 10 zł i więcej.

Ale spoko dziś, tyle na pewno nie będzie :-) Pozdrawiam serdecznie

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.