Cześć Selim, proszę nie rób ze mnie babci- jubilatki :-)
Widzę, że nie doczekałeś się korekty. Kto wie, może spadnie, to będzie okazja dobrać, jesli ktoś ma ochotę.
Ale ja nie bardzo wierzę w jakieś znaczące spadki. Ludzie mają akcje od lat, płacili sporo wyżej niż te 4,2 zł. A jak nawet kupili ostatnio taniej - to wątpię, by znalazło się wielu takich, którzy chcieliby się pozbyć akcji akurat w tak przełomowym dla spółki momencie.
Nie chcę ludzi specjalnie męczyć, ale jak ktos chce niech przeczyta i się zastanowi - ta droga do sukcesu, który bez wątpienia odniósł nasz Milestone teraz, w ostatnich miesiącach, na naszych oczach - trwała 6 lat! Po drodze- w 2015 emisja po 5,9 zł.
To jakbyśmy dołożyli do tej ceny złotówkę rocznie za te trudy ze zdobyciem FDA, sukcesy badań itd to i tak musiałoby przynajmniej 10 zł kosztować.
A naprawdę to wszystko warte było tylko złotówkę rocznie?
2013 rok, zamierzchła historia:
2013-07-07P&L -MILESTONE SCIENTIFIC UCZESTNIKIEM 1ST GLOBAL LIFE SCIENCES CONFERENCE IN WARSAWSpółka Milestone Scientific ogłosiła uczestnictwo w pierwszej edycji Global Life Sciences Conference, która odbędzie się w Sali Notowań Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie w dniach 16-17 września 2013 roku. W pierwszej tego typu konferencji w historii polskiego rynkukapitałowego z ramienia Milestone Scientific wezmą udział: Leonard Osser (CEO), Joseph D’Agostino (CFO oraz COO), a także dr Mark Hochman, Dyrektor ds. Klinicznych. Nagranie z prezentacji spółki będzie zamieszczone w serwisie internetowym Milestone Scientific.Warszawa, finansowa stolica Europy Środkowo-Wschodniej, jest predestynowana do bycia wiodącym miejscem inwestycji z zakresu life science. Ponad 100 przedstawicieli inwestorów instytucjonalnych z branży life science, zarządzających funduszami i analityków z Europy Środkowo-Wschodniej zgromadzi się w Warszawie na pierwszej edycji Global Life Sciences Conference w celu omówienia i oceny nowych możliwości inwestycyjnych. Uczestnicy konferencji będą mieli możliwość uczestniczenia w prezentacji korporacyjnej Milestone, jak również w indywidualnych spotkaniach z zarządem spółki.
Działalność spółki MILESTONE SCIENTIFIC,z siedzibą w Livingston, New Jersey (USA), związana jest z pionierskimi, zaawansowanymi technologiami sterowanego komputerowo dozowania leków, które mają zastosowanie na rynku medycznym i stomatologicznym. Spółka prowadzi sprzedaż swoich wielokrotnie nagradzanych produktów poprzez globalną sieć dystrybucji obejmującą Amerykę Północną, Amerykę Południową, Azję, Afrykę, Europę i Środkowy Wschód. Inne możliwe obszary zastosowań patentów spółki Milestone Scientific to: znieczulenia zewnątrzoponowe (ang. epidural) oraz systemy dozowania leków z zastosowaniem iniekcji dostawowych (ang. intra-articular), a także leczenie chorób zwyrodnieniowych stawów, schorzeń wymagających wykonywania samodzielnych iniekcji przez pacjentów -takich jak cukrzyca czy stwardnienie rozsiane, przy zabiegach chirurgii estetycznej, zabiegach okulistycznych oraz iniekcjach neurochirurgicznych. Spółka jest notowana na rynku OTC Markets (symbol: MLSS). Więcej informacji:www.milestonescientific.com
I najważniejsze dla mnie - to wciąż są ci sami ludzie....Poważni ludzie, nie jacyś tam hochsztaplerzy. Było trudno, ale im się udało. Nam - myślę - też.