Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,54 zł , zmiana od tamtej pory: -80,70%

Re: Uwalacz nie odpuszcza

Bardzo fajny, merytoryczny wpis ;) Ja jednak wciąż mam wrażenie, że może za tym stać maszyna, która jest po prostu wspomagana przez dodatkowe ręczne operacje. Sam miałem do czynienia z pojawiającymi się w ekspresowym tempie zleceniami przebijającymi moje, aby czasem nie zostały zrealizowane. Nie wiem, na ile dokładne są podawane godziny pojawiania się zleceń, ale bardzo często widzę kilka zleceń dodanych w tej samej sekundzie - przypadek?

Istotne jest jednak coś innego. Sam zauważyłeś, że trwa to już bardzo długo i niezależnie od tego, kto za tym stoi - musi przecież ponosić w związku z tym jakieś koszty nie tylko związane z samymi prowizjami i różnicami kursowymi. Jeśli ktoś to nadzoruje to nie robi tego raczej za darmo + ewentualne koszty samej automatyzacji procesu. W takim przypadku może zebrać się już całkiem niezła kwota. biorąc pod uwagę to, jak długo trwa zabawa.

Co do Twojego pierwszego pytania: ja nie uważam, że akcje odkupowane są drożej. Może czasami tak, ale mam wrażenie, że arkusz zleceń po obu stronach wygląda podejrzanie. Tak jak napisałem, moim zdaniem w przypadku niskiego zainteresowania zakupem i niskiego zainteresowania tanią sprzedażą można w teorii schodzić z kursem niżej i niżej bez większych kosztów.

Oczywiście nie wykluczam, że moja teoria może być błędna bo byłoby to całkowicie nierozsądne, jednak jakoś nie wydaje mi się, aby w obecnych czasach ktoś chciał bawić się w takie coś dla straty. Może mój pakiet będzie kiedyś warty grosze, a może wręcz przeciwnie. Pewnie przekonam się za jakiś czas ;)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BAHOLDING -19,13% 0,10 2023-10-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.