Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  166,00 zł , zmiana od tamtej pory: 6,39%

Re: Ukoronowanie 11 lat pracy Scope Fluidics

@Fantomas, dzięki za czujność i cóż mogę powiedzieć - masz rację. W zeszłym roku pomyliłem się i to boleśnie. Latem wszyscy, nie tylko ja i inni inwestorzy, ale też zarząd Scope spodziewaliśmy się komercjalizacji do końca 2020 r. Jak wiadomo nie udało się. Kurs się dobrze przepołowił w ciągu pół roku od tamtego czasu. Zima nie była łatwa dla nas akcjonariuszy. Teraz mam jednak wrażenie, że wracamy z tej dalekiej podróży.

To co napisałem w tym wątku to tylko moja opinia. Spodziewam się wzrostu kursu w średnim i długim terminie. Patrząc na wykres roczny, kurs jest według mnie nisko, jak na dzisiejszy stan (po ostatnich informacjach). Giełda to jednak giełda. Jest nieprzewidywalna.

To co natomiast jest niezaprzeczalnym faktem to dowiezienie PCR ONE do końca (panel MRSA). I to, że panel Covid i drugi projekt też postępują. Jak też to, że zespół Scope się od jakiegoś czasu istotnie wzmocnił (ilościowo i jakościowo), w tym o takie perełki jak Pani Gajane, o czym można więcej poczytać w ciekawych komentarzach kolegów.

Forum służy do wymiany myśli, ale wnioski niech wyciąga każdy sam :)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SCPFL -0,23% 176,60 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.