Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  5,50 zł , zmiana od tamtej pory: -9,09%

Re: uchwalona emisja z pp brawo!

Jestem inwestorem indywidualnym, spekulantem giełdowym i posiadam papiery Efektu stąd jak najbardziej mam interes aby wszystkim moim wspòłakcjonariuszem przedstawić fakt, prawdę.
W kontekście wykreowanej retoryki o wyprowadzaniu majątku przyjrzałem się spòłce i uznałem, że jest ona świadomi lub nie nakręcana.

A teraz takie przemyślenie w kontekście całego rynku.
1. Wchodzi ppk i jest to sztandarowy projekt Morawiec kiego oraz dużych instytucji w tym TFI.
2. W ostatnim czasie mamy przeogromny kryzys zaufania do GPW w tym w bardzo wielu przypadkach uzasadniony, bo mowa wręcz o zwykłych perfidnych kradzieżach.
3. Efekt jest takim dobitnym przykładem gdzie w roku 2019 nieruchomości poszły mocno w gòrę a spòlka spadła o 60 procent z racji, że uczestnicy rynku doświadczeni kradzieżami ( wyprowadzaniem majątku na wielu spòłkach) pierwsze co żądają sobie pytanie kiedy tutaj to nastąpi?
4. Takie nastroje i zachowania zarządzających nie służą nikomu a spôłkom transparentnym wręcz szkodzą i gdy weszły ppk to gdy choć jeden zarząd zacznie wykręcać ręce poprze np. emisję aportów, wyprowadzanie majątku, brak transparentności itp. drobnym inwestorom ale przy okazji też przyszłym emerytom z ppk to uwierz mi, że taki zarząd i ci co za nim stoją zostanie zgnieciony.
5. Mamy stabilizację w TFI akcyjnych i napływ do mieszanych, ruszyły ppk a na spotkaniach typu forum inwestycji, ktòre odbyło się w Warszawie pojawiały się pytania o to jak zacząć na GPW co jest mocnym sygnałem, że nowy kapitał szuka alternatyw dla lokat.
7. GPW daje możliwość przejmowania akcji w sposòb rynkowy zwłaszcza gdy aktywa są perspektywiczne lub nisko wyceniane a nie poprzez kreowanie retoryki i wprowadzanie.
8. Po prostu tak czuję, ale pewności nie mam, że jeżeli w obecnym momencie ktoś się wychyli to będzie zgnieciony

Na giełdach liczy się tzw. timing i moim zdaniem taki mamy czas, że zarządy mają chuchać i dmuchać nawet na najbardziej roszczeniowego akcjonariusza.
Dlatego zamiast budować retorykę proponuję po prostu rynkowo do tego podejść wyjdzie to z korzyścią dla każdego

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EFEKT -0,99% 5,00 2025-10-27 15:05:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.