Dnia 2024-01-06 o godz. 19:15 ~Nooo napisał(a):
> Gościu nie jedziesz a innych wysyłasz? Ja ze Szczecina na pewno nie pojadę na walne takiego smieciucha.
Może ktoś jest wśród akcjonariuszy mieszkający np w Katowicach albo jeszcze bliżej.
Re: Komunikat Autor: ~Adam [46.134.121.*] 2024-01-04 22:35
Zgodnie z obietnicą zarejestrowałem się na WZA 28 grudnia. Zobaczyłem kto się jeszcze zarejestrował. I szału nie było. Takie Wasze pisanie i gadanie to na nic się ma. Każdy chyba żałuję 30-50zl żeby się zapisać na WZA. Teraz też się zapisze jak zawsze...nikt oprócz mnie i Yoshi tam się nie pojawia (chyba były walne gdzie były jeszcze jakieś osoby ale to góra dwie, na ostatnim 28.12.23 była to wiem na pewno) więc z całym szacunkiem do Was, przestańcie pisać takie rzeczy że jedziecie że będziecie blokować bo wystarczy sprawdzić kto się zarejestrował na walne i wszystko jasne. Powiem Wam szczerze: rejestruje się na walne żeby Was sprawdzić. Czy to co piszecie na forum ma jakieś przełożenie w zarządzaniu spółka w której jesteście współwłaścicielami :) też mam z 400km do Chorzowa i w końcu się wybiorę jak zobaczę że jest nas więcej. W weekend zarejestruje akcje. Ciekawe ilu z Was to zrobi. Pozdrawiam
Adamie Yosi wraz z pozostałymi osobami objęło 112.825.000 akcji co stanowi 48,5 % wszystkich akcji.
Akcjonariusze mniejszościowi nie mają więc żadnych szans aby na walnym odrzucić uchwałę większością głosów.
Wariant nie przyjęcia uchwały większością głosów przeciwnych jest niemożliwy do zrealizowania dlatego pozostaje jedynie opcja wniesienia sprzeciwu przez akcjonariusza mniejszościowego do podjętych uchwał. Bo uchwały te zostaną przyjęte większością głosów.