Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2 610,00 zł , zmiana od tamtej pory: 10,88%
Dnia 2018-01-17 o godz. 22:13 tresor napisał(a):
> Dnia 2018-01-17 o godz. 16:58 tresor napisał(a):
> > Ja uważam, że raczej o 17 zobaczymy kontynuację spadków w US. Im się należy korekta od dawna, ale wywindowali tak wysoko, że już się chyba boją nawet o tym myśleć ;).
> >
> > Ciekawie bitcoin leci, chociaż jeden element zachowujący się tak, jak było przewidywane, czyli bańka nadal pęka wedle modelu wręcz. Przykre dla posiadaczy, ale każde szaleństwo ma swój kres. Nadal aktualne pytanie, gdzie i kiedy zakończą się spadki. 7K, 5K, 3K $?
> >
> >
> >
>
>
> >
>
> A nie mówiłem, że urosną... ;) Ehh próba łapania górki już mnie trochę kosztuje, a ci znowu odsuwają nieuniknione i nawet nie wiadomo, czy odpływ nastąpi jutro, czy w perspektywie miesięcy. Próbuję zająć wygodną pozycję w następnym przewidywanym ruchu, grać z jakimś planem, a tu mamy klasyczny przykład rynku, który jest nieracjonalny. Oczywiście rynek ma zawsze rację, dlatego pozycje mam niewielkie, ale w tym przypadku bycie konsekwentnym w swoim nastawieniu sprawia jedynie, że kartofel robi się coraz bardziej gorący haha. Nie mówię, że straciłem całe niedźwiedzie futro, ale jest to irytujące. I pomyśleć, że nie podobało mi się to już przy 2500 na SPX. Baaardzo ich nie doszacowałem. Dużo jest marudzenia, że polska giełda, to bananowa i w ogóle. Ale z drugiej strony GPW wykazuje przynajmniej jakieś normalne odruchy, korekty, zawahania, generalnie emocje. A w usa od dawna jest tylko jeden kierunek. Tego rynku nie sposób czytać aktualnie. To nie jest zdrowe i tyle. Już kiedyś pisałem, że usa wygląda jak zombie. BTC przy 20K tez wyglądał bardzo mocno, a co się teraz dzieje, to wszyscy widzą. No chyba, że taki jest właśnie plan, żeby było z czego spadać... W każdym razie, z każdym dniem wzrostów wiadomo, że będzie bolało tym bardziej. A czy z 2800, 3000, czy 3500, to się dowiemy w swoim czasie.

To co mówiłeś

a uważam, że raczej o 17 zobaczymy kontynuację spadków w U wywindowali tak wysoko, że już się chyba boją nawet o tym myśleć ;). S. Im się należy korekta od dawna, ale

Kolega z Lublina ma rację. W takim słowotoku każdy znajdzie swoją rację

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,84% 2 894,00 2025-10-07 17:04:49
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.