Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  27,60 zł , zmiana od tamtej pory: -97,90%

Re: Technicznie raczej Fundamentalnie

Dnia 2016-09-08 o godz. 21:24 ~kuna napisał(a):
> Dnia 2016-09-08 o godz. 20:58 ~byly_leszcz napisał(a):
> > Również uważam że AT na tym poziomie rozwoju spółki ma tyle wspólnego co inteligencja zwissa naszej fujary .....
> > Nie mogłem się oprzeć ....he he he
> > Sam obstawiałem zasięg wzrostów do 24 zeta , natomiast do 28 zeta byłem zaskoczony .......trochę przemieliło i wio do przodu tak jak na MDG swego czasu plus produkt który również podniesie wycenę o kilka złociszy ......
> > Ja opieram się na AF natomiast AT włączymy po roku obrotowym jako dodatek .......
> > Pozdrawiam ......
>
> Dnia 2016-09-08 o godz. 20:58 ~byly_leszcz napisał(a):
> > Również uważam że AT na tym poziomie rozwoju spółki ma tyle wspólnego co inteligencja zwissa naszej fujary .....
> > Nie mogłem się oprzeć ....he he he
> > Sam obstawiałem zasięg wzrostów do 24 zeta , natomiast do 28 zeta byłem zaskoczony .......trochę przemieliło i wio do przodu tak jak na MDG swego czasu plus produkt który również podniesie wycenę o kilka złociszy ......
> > Ja opieram się na AF natomiast AT włączymy po roku obrotowym jako dodatek .......
> > Pozdrawiam ......
>
> AT nie ma nic do roku obrotowego, przychodow dochodow czy czegokolwiek takiego
> mozna podwazac wiarygodnosc ale nie zasady na ktorych sie opiera
> bo te akurat nie zaleza od ilosci glosow za czy przeciw.
>
...........
Panowie, przychody (sprzedaż produktów spółki) w moim wyjaśnieniu traktujcie jako przykład typowej operacji powtarzalnej zamykanej na bazie dziennej, miesięcznej, kwartalnej, rocznej i jak kto chce. Dlatego tak ważny jest czas, im dłuższy tym lepiej, a rok obrotowy już zbliża nas prawie do "ideału". Równie dobrze mógłbym jednak podać zamiast przychodów np. cyklicznie zaciągany kredyt rewolwingowy, albo cykliczną spłatę kredytu w ratach itd. Chodzi o zasadę powtarzalności jakiejś operacji w cyklach czasowych , a nie o te konkretne przychody, których brak miałby eliminować przydatność zastosowań AT? W przypadku nowego projektu występuje harmonogram zarówno czynności powtarzalnych , jak i niepowtarzalnych (ale objętych harmonogramem) oraz czynności przypadkowych koniecznych do rozpoczęcia działalności. Sumarycznie mamy więc zestaw chaotycznych faktów, które na cenę akcji mogą oddziaływać kompletnie nieprzewidywalnie i odczytywanie z krzywej wartości akcji jakichkolwiek znamion dla przyszłych ruchów cenowych akcji oraz kierunków popytu i podaży jest pozbawione sensu. Tym bardziej, że wielce dyskusyjne są same figury graficzne, które jedni dostrzegają, inni nie (vide zacytowany przeze mnie przykład). Poza tym AT jest tylko dodatkowym narzędziem analizy, które rozpatrywane bez danych fundamentowych, co któryś z forumowiczów słusznie zauważył, jest niewiele warte i jej wynik zależy od wielce subiektywnych interpretacji, spostrzeżeń, emocji itp. co w oderwaniu od fundamentów prowadzi na manowce.
Zachowanie zatem pewnego common sense jest niezbędne na etapie "inwestycyjnym" każdego projektu i przydatność AT jest tutaj wielce wątpliwa. Nie kwestionuję, że w okresie "normalnego" działania spółki AT jest przydatna, ale czasem można się na AT nieźle przejechać, gdy wkracza kapitał spekulacyjny. Zatem nie nadymajmy się w tych dyskusjach, ale przedstawiajmy argumenty contra argumentom. Ważny jest koncept, ludzie i kapitał, które w sumie budują wiarygodność i siłę danego projektu, a to że grupa spekuły robi różne podbitki lub gra na spadki jest normalnym zjawiskiem towarzyszącym, ale dodatkowo zakłóca odczyty z AT, a w obecnej fazie nie ma znaczenia dla AT , bo sama AT na tym etapie projektu BRASTERA jest niewiele warta....
Co do próby wyjaśniania, że AT jest pewnego rodzaju samospełniającym się scenariuszem, to już duża przesada. Wiadomo że po nocy zaraz jest dzień, ale jak są wzrosty to doświadczenie mówi nam, że powinna być korekta, ale jak głęboka i kiedy nastąpi to Pan Bóg wie a nie AT. My tylko możemy spekulować na podstawie AT, a więc danych z poprzednich okresów, ale trafić w punkt na podstawie AT jest niezwykle trudno i zawsze jest margines dużej niepewności, nawet jeżeli mamy do czynienia z czysto linearnymi zjawiskami.
Nie odnoszę się tu do twoich uwag na temat mojej wiedzy o AT i konieczności twojego "głębokiego" tłumaczenia co to jest AT, bo myślę, że trochę się zagalopowałeś. Twoja "guma do żucia przyklejona do podeszwy" - Czuwaj!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BRASTER -4,92% 0,58 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.