Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,03 zł , zmiana od tamtej pory: 13,07%

Re: Tąpnięcie na 6.

Nie mogę się oprzeć... i przyznać że nasze odczucia odnośnie tego dżentelmena są zbieżne. Kiepsko mi idzie udawanie że jest odwrotnie.Dlatego przenosząc się z oglądania republiki w internecie na dekoder Polsatu żeby sprawdzić co nadają na TVN24 czuję ulgę (żeby mieć pełny obraz trzeba wszędzie zaglądać). Szkoda tylko że to nie jest szczere, ale na obecną chwilę tak musi być bo taka jest polityka. Premier który wyjawił że ten człowiek został zwerbowany ponad 35 lat temu(żyjąc na rachunek Moskwy i Berlina od tego czasu), wyznał ostatnio że nie żałuje tych słów choć najpierw wyparł się że w kampanii do parlamentu mówił coś takiego. Jak Trump zabierze wojska (czemu teraz zaprzecza) żeby rzucić nas na pożarcie Putinowi Tusk okaże się piewcą prawdy i nie omieszka wykorzystać tego żeby wzmocnić swój autorytet.
Puzzle co do trumpa miałem już poskładane w pierwszym półroczu jego urzędowania w pierwszej kadencji. Pisałem o tym na bankierze wielokrotnie. Dopiero w połowie tejże kadencji otworzyli śledztwo prowadzone przez 200 prawników i 200 informatyków (wynik pozytywny ale nie mogą ruszyć, jak to ujął główny śledczy, "siedzącego prezydenta").To dochodzenie o którym mówi Tusk...Niemcy zdecydowali się powiedzieć o tym ustami Tuska ale tylko tu w Polsce (prowadzą bardzo wytrawną politykę).Ale potem był impeachment. Kongres "tak" senat "nie".Zamiast dymisji senat zgotował mu owację na stojąco z okrzykami poparcia. Gościowi który w porywach, tak, używa maks. 5tys. słów i publicznie się wypowiada jakbyś z kumplami gaworzył przy piwie albo grał w filmie Scorsese... Po prostu inaczej nie potrafi... Nie można od niego wymagać za wiele, ale ma wykonać swoje zadanie poniżając i ośmieszając urząd prezydenta US. "Nakładanie" na Rosję przez niego ceł może nam się wydać dziwne ale to tylko potwierdza że Tusk mówi prawdę. Trump działa w/g bieżących instrukcji i według planu: kolorowi grandzą, morderstwa się szerzą - trzeba pacyfikować, Gwardia musi być, trzeba to jakoś usprawiedliwić. Jak się uda Amerykanów zastraszyć będzie z górki. Synowie czekają już w blokach startowych żeby zastąpić ojca.
Tak... Ameryka dużo zyskała, ale czas żeby się wyniosła z Europy. Dzieje się, ciekawe kto będzie konsumującym a kto potrawą. Obawiam się tego amerykańskiego deepstate'u. Wygląda jakby działali z przyczajki bo marionetki wciąż w ruchu.
To mówisz hymn mu śpiewali i czołombitne praktyki idą? Czyli idzie w w zamierzonym kierunku... Szkoda trochę że tego finału wczoraj nie widziałem bo lubię tenisa. Spróbuję złapać jakąś powtórkę.

Myślałem że kazik to Ty ale nie mam na to dowodów.

Czyli naukowcy preferują innego Boga . Penrose w porządku, wybitny.Leciwy a w niezłej intelektualnej formie... Jestem po kilku wywiadach z Nim. W 2018 był u Rogana starając się gadać jak normalny przyziemny facet powątpiewając w percepcję gospodarza. Jak wyczuł że Rogan się przygotował język mu się rozplądał. Otarli się nawet o to czy istnieje dusza.No ale co...to są tylko poszukiwania. Zadawanie sobie śmiałych pytań i szukanie odpowiedzi. Potem okazuje się że odpowiedzi może być wiele... Czasem nam się uda ustalić jakiś pewnik ale potem okazuje się że to jest tylko fragment większej całości. To co przekazuje teleskop Weba już rewiduje wcześniejsze teorie. A tu mamy gotowy dowód (odejście matki żony) na istnienie technologii która działa, jest w użyciu pewnie od niewyobrażalnego czasu... I co, to sobie tak hula po wszechświecie samopas bez żadnej siły kreującej, bez żadnego nadzoru? Potężny inteligentny byt to mrzonka? Nie pasuje mi brak tego puzzla. Dość kategorycznie na to reagujesz.
Mieliśmy jeszcze Jezusa.Czy te hocki klocki które odstawiam na oczach setek to wszystko blef? Uzdrawianie, wskrzeszanie, chodzenie po wodzie? Jakim cudem ta wiedza przetrwała tyle lat? Jak Go o coś proszę w trudnej sytuacji dostaję to. Nie przestaje mnie to zadziwiać. Tu jest coś więcej i jest grubo. Wiem że Cię nie przekonam, ale co na to poradzić?

A tu blokada na kursie trzyma w najlepsze. Myślę że jeszcze potrzyma...przed zejściem na 6 rzecz jasna...

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LUBAWA 2,98% 10,21 2025-11-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.