Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  8,86 zł , zmiana od tamtej pory: 15,24%

Re: Tąpnięcie na 6.

Naprawdę potrzebujesz russspublike czy tvn, żeby cos wiedzieć? Ja nie mam patrzydla od kilkunastu lat i dobrze mi z tym! Co do niejakiego Jezusa, może istniał, ale to nie ten, o którym piszą. Ten to najpierw był Ozyrysem, a wcześniej jeszcze kimś innym, Persem itd. Jest świetna książka prof. Pujola, z Uniwersytetu w Barcelonie, Jezus 3 tys. lat przed Chrystusem, który wykazuje w sposob naukowy, ze zostal on wymyślony przez Żydów z Aleksandrii w oparciu o kult Ozyrysa. W kulcie Ozyrysa bylo wszystko, czyli niepokalane poczęcie, wniebowziecie itd. Dlatego rdzenni Izraelici tego nie przyjęli, bo mitologia egipska była dla nich obcą i niezrozumiałą. Natomiast wersja Rzymska i wschodnia, to juz IV i Vw., czyli najpierw Konstantyn, ktory wymordowal pół swojej rodziny i potrzebował religii, która mu odpusci i zapewni zycie wieczne. Najlepszą ofertę biznesową złożyła sekta Jezusa i wygrala przetarg, a Konstantyn trafil do nieba, xD. Potem już bylo ustalanie wersji dla gawiedzi, dopisywanie wielu ksiąg, bo apokryfów jest bez liku. Zatem masz bezposredni kontakt z Chrystusem, który spełnia Twoje potrzeby? Dziwne, ze przez prawie 2 tys. lat nie slyszal on ludzi torturowanych przez inkwizycję, mordowanych w czasie wypraw krzyżowych, wycinanych Inków itd, wszystko w imię Chrystusa! Ja bym jednak na jego miejscu jakoś ingerował. Nie wysłuchał też Polaków, których kosciol katolicki sprzedał carycy Katarzynie, a w podzięce za rozbiory, Watykan wysłał bullę dziękczynną dla tejże carycy, tez w imię Jezusa! Potem KK byl przeciwny wszystkim powstaniom, a w czasie wojny zaakceptowal wszystkich biskupow jakich wspierali faszysci. Teraz natomiast wraz z Pis zrobi wszystko, aby nie utracić swoich ogromnych wpływów, dlatego jak po Konstytucji 3 maja, ktora tez im odbierala część przywilejow, jest gotowy nas znowu pchac chocby w objecia cara, tym razem niejakiego Putina, bo jak wiadomo, zachód jest zgniły i nawet w katolickiej Irlandii rozprawił sie z katolicką mafią, w tym z ich pedofilami. Jak to ujął B. Prus, byłem zakochany przez rok, potem się okazało, ze to była choroba mózgu, xD

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LUBAWA -2,95% 10,21 2025-11-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.