Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  296,00 zł , zmiana od tamtej pory: -2,70%

Re: Spadki?

Dnia 2026-02-14 o godz. 01:22 ~Seba napisał(a):
> Kolego jenoFakty - kiedyś byłem spekulantem,
> Jestem na SNT od 2018 roku ć to miałbym 100% SNT w portfelu. Niestety jestem tylko inwestorem fundamentalnym (byłym spekulantem), a nie jasnowidzem :) 
>
Wow.... Pod wrażeniem jestem.

NIe tyle informacji co stylu odpowiedzi.

Ponieważ nie wiadomo co mieć jako 100 % można albo grać va bank albo inwestować z dywersyfikacją.

Wiedząć co trzeba mieć to kiedyś bym kupił na kredyt 100T0 akcji LPP i dziś byłbym multimilonerem. - tak możę powiedzęć każdy kto jest na giełdze kilka dekad.

SNT jako LPP? wątpię - ale jeśli.... to moje coś- tam SNT łądnie pójdzie do góry. Raczej SNT stanie się spółką rónie nudną jak ORLEN ( z inną kapitalizacją ale podobnyhm wykresem).

wracjajać do dywersyfikacji
Skoro kupiłeś kiedyś SNT to zapewne coś sprzedałeś.
I ja sobie zaplanowałęm zamianę częsci SNT na inne akcje po podziale. NIe wiem jaką część SNT. Zależy co innego będzie w analizach mieć horyzont. Jest kilka pomysłów .

SNT nie jest zła ani kończąca sie. Ale nie widzę takiej przyszłości dla niej, by kto dziś kupuje dożyl do czasów, gdy dzienne różnice kursu będą przekraczać dzisiejszą cenę (po uwzglry ędnieniu inflacji)

Skoro nie mam wiary, że to drugie LPP to szukam czegoś co może być drugim SNT..

A snt będzie spadać do udziału, jaki teraz ma u mnie suma PZU i ORLEN, A proces zacznę po podziale. I zapewne rok czy dwa proces potrwa - chyba, że analizy wskażą, że widać drugie SNT. A mam dwie firmy w podejrzanych

a podsumowując - bardzo cenię Twoją odpowiedź.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SYNEKTIK 0,34% 297,00 2026-02-16 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.