@zwyklyleszczkrytyk
JEŚLI będzie 200 mln na koniec roku to kurs SNT (poza syn2bio) może być i około 370. CO nie zmienia faktu, że mnie osobiście nie zdziwi i 270 w ciągu najbliższych 2 tygodni
Mówimy o spadkach teraz a nie o perspektywie kursu w przyszłość i spadków w przyszłości - na takie dłuugie spadki na razie nie ma żadnych powodów by najlbliższe potencjalne spadki miały byc czymś innym iż korektą.
Dlatego dementuję tezy wysnuwane tu przez płytko myślących, że cokolwiek teraz sprzedałem. Kupiłem, akcje SNT by czekać na kardioznacznik. Za mniej więcej takie pieniądze będę miał akcje syn2 BIO (najwięcej kupiłem koło 34 zł i syn2 bio może po paru sesjach być przy takim kursie) i wtedy SNT będzie dla mnie miłym dodatkiem do oczekiwań na kardio.
Ale o ile z 25 na 300 to jest x 12 (za ok. 25 zł RAZ namówiłem siostrę by kupiła - ona nie znosi giełdy ale czasem coś kupi tak raz na rok) to już 300 x 12 na synektiku nie zobaczę. Więc bliżej końca wzrostów niż początków
BYć może ostrzy spekulanci znają tylko trzy poziomy działania kupic na maksa, sprzedać wszystko, nic nie robić
ja znam więcej. Na przykłąd znam opcję - na czymś była duża zmiana - czas szukać alternatyw..
I dla SNT taki moment będzie dla mnie przy podziale na 2 spólki..
a nie sprzedają bo mimo, że 260 mnie nie zdziwi to i brak takich spadków też nie - nie będę trenował rzutu monetą dla 10-15 %.
a moje początkowe wypowiedzi dotyczyły niezrozumiałego dla mnei czyjegoś zdziwienia, że dziś spada - meni zdziwiło, że spadło tak niewiele - obawiałem się większego spadku o dobre 5 %. . ALe dla potencjalnych 5 % prawdopodobnych wg mnei na max 60 % nie będę się bawić w sprzedaj-kup.
istnieje coś takiego jak nadzieja matematyczna - jeśli na 60 % uważam, żę spadniie o 5 % a na 20 % że bez zmiany będzie a na 20 % że paradoksalnie pójdzie w górę o 10 % bo nie znam się na giełdzie i po takim raporcie będzie jednak wzrost - to nadzieja matematyczna jest mocno zbliżona do zera - a zatem każdy ruch jest niewskazany przy tej sytuacji, co najwyżej przy wolnej gotówce przy potencjalnym spadku do 270 należy gotówkę uruchomić i dokupić.
Ale spekulacja przy takim pradopodobieństwie i zakresie ruchu? Bez sensu.
zatrem spokojnie - nie bójcie się o mój portfel. Potrafię dokłądniej szacować ryzyko niż CI, co znają tylko kupców na maksa i spzredawcó na maksa i nie potraficie oszacować co robić przy róznych scenariuszch z użyciem prawdopodobieństwa każdego scenariusza.