Mexx, odmienne spojrzenie zawsze się przydaje. Nie warto mieć klapek na oczach i być zaślepionym marzeniami...
Ale... piszesz, że Arctic stoi w miejscu, a rynek poszedł o 40% w górę, inflacja itd. W ostatnich kilku miesiącach - zgadza się. Ale Arctic jest cały czas w silnym trendzie wzrostowym. Ja nie inwestuję "pod wykres", bo uważam, że najważniejsze są fundamenty i to one (napływające wiadomości) kształtują ten wykres.
Nie było żadnego fałszywego wybicia z trójkąta, o którym ktoś tu pisał, bo żadnego wybicia jeszcze nie było! Ale zbliżamy się do niego i albo będzie wybicie w górę (co ja obstawiam), albo przełamanie linii trendu wzrostowego i spadki (mało prawdopodobne, ale oczywiści możliwe).
Rottneros poda wyniki za 2022 r. już 02.02.2023 r., a nie w marcu, jak ktoś też w tym wątku pisał. Część ludzi tutaj celowo wprowadza innych w błąd. Ja mam nadzieję, że w ślad za wynikami Rottnerosa, Arctic poda swoje szacunki i wysokość rekomendowanej dywidendy, podobnie jak to zrobili rok temu. I w tych "wydarzeniach" upatruję impulsu do wzrostów. Jeśli do wybicia w górę dojdzie, z pewnością będzie ono silne.
Mam jeszcze kilka innych przemyśleń, ale na razie zostawię je dla siebie :-)