Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Skoro jest tak dobrze, to dlaczego jaest tak źle? 0,26 -> 0,19

Gdyby ktoś miał wątpliwości co do intencji prezesa cytuję z wywiadu PB co następuje:

" [...] 2011-04-04 Panie Prezesie, zdaje sobie Pan sprawę z faktu, że już Pańska reputacja i szacunek wśród inwestorów jest niestety nie do odbudowania, [...] , natomiast pozostaje pytanie...dlaczego nie jest Pan większościowym udziałowcem w NEG?

Pierwsza część wypowiedzi nie jest pytaniem, ale rozumiem, że chciałby Pan bym to skomentował.

Pisząc, że reputacja i szacunek są nie do odbudowania, sugeruje się, że zostały one nadszarpnięte. Jeśli już idziemy tym tropem to wybaczy Pan, ale nie mogę się zgodzić. Nie wiem jakimi metodami Pan to ocenia, ale ja mam bardzo miarodajny sposób. Jak Pan zapewne wie, na ostanim WZA została uchwalona nowa emisja akcji serii I. Czy fakt, że subskrybcja jest już zakończona i to 4 miesiące przed czasem, nie jest oznaką dobrej reputacji i szacunku? Ba! Zaufania chyba też.

[...]
Oczywiście każdy ma prawo do indywidualnej oceny i na jej podstawie podejmuje decyzje inwestycyjne.

MOIM ZADANIEM NIE JEST DBANIE O KURS AKCJI tylko zapewnienie spółce i akcjonariuszom zysków i realizacja planów rozwoju spółki, które te zyski zapewnią.

Nie jestem większościowym udziałowcem spółki z bardzo prozaicznego powodu. Każda nowa emisja akcji powoduje proporcjonalny procentowy spadek udziałów dotychczasowych akcjonariuszy w ogólnej liczbie udziałów.

Pozdrawiam,

Tomasz Majka
[...] " koniec cytatu

To wyjaśnia wszystko i tę dystrybucję przed konferencją po 0,26 i tę konferencję o obecne 0,19 groszy i zerowe zainteresowanie spółką...

Po takim tekście w normalnym kraju RN zawiesza takiego "prezesa" co mówi wprost, ze ma w dupie kurs akcji... A że w Polsce jesteśmy... Sami wiecie.... Dlatego Mamy to co mamy... Bogu dziękuję za S/L po 0,25...

Nawiasem mówiąc to zapewnianie akcjonariuszom zysków, o których pisze jest mocno problematyczne skoro po tej dystrybucji po 0,26 jest 0,19

Pozdrawiam Ekipę Myślących. Moon-Dial.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NICOGAMES 0,00% 0,01 2015-07-01 16:33:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.