Forum Zakładanie firmy

Re: Sklep internetowy

Pięknie Pan Łukasz wyciąga wnioski - szkoda, ze tak jakoś wybiórczo czyta posty. "Pani Maria" zgłosiła się do mnie z pytaniem - ile zapłacić musi za grafikę do sklepu, za miejsce na serwerze i za domenę. Niech Pan nie robi z ludzi głupków - Tematem tego tematu jest e-handel i e-sklepy. Sam e-sklep jest zupełnie za darmo. Pani Maria zażyczyła sobie indywidualną grafikę (nigdy nie pisałem, ze indywidualna grafika jest za DARMO), Pani Maria pytała o cenę miejsca na serwerze (nigdzie nie pisałem, ze jest za DARMO) i oczywiście o koszt wykupienia domeny (nigdzie nie pisałem, ze jest za DARMO).
Podsumowując pragnę powtórzyć - specjalnie dla Pana Łukasza - sklep jest za DARMO - Porównując sklep proponowany przez Pana Łukasza kosztuje 2428 zł. (sama licencja).
Kwota jaką Pan Łukasz przytacza (400-500 zł) obejmuje:
350 zł (brutto) - stworzenie indywidualnej grafiki (standardowa oczywiście jest za DARMO).
85 zł. (brutto) - roczna oplata za miejsce na serwerze
65 zł. (brutto) - wykupienie domeny pl
Nikt nie pisał, ze domenę, miejsce na serwerze i indywidualną grafikę dostaje się za DARMO.
(oczywiście jeśli ktoś znajdzie sobie miejsce na darmowym serwerze, wówczas i to 85 zł odpada).
Patrząc w ten sam sposób na świat - podliczę ile finalnie kosztuje sklep Pana Łukasza:
2428 zł licencja
720 zł miejsce na serwerze
116 zł domena .pl
Wychodzi nam 3,264 zł.
Do tego należy doliczyć parę stówek za indywidualną grafikę - Ciekawe czy w 4 tyś się zmieścimy.
Panie Łukaszu nie rozumiem Pańskiego krytycznego podejścia do stopek pod postami. Jest to forum dla przedsiębiorców i dla tych, którzy zaczynają lub mają zamiar rozpocząć własną działalność. W swoim pierwszym poście nie ukrywałem, ze walczę o dobrą pozycję moich stron w wyszukiwarkach internetowych.
Pana podszywanie się pod Panią Marię naprawdę jest żałosne i na poziomie przedszkola. Dlatego dalszą dyskusję z Panem uznaję za bezsensowną.
Kto tu ma rację, to już Państwo sami rozstrzygną a jeśli będę mógł w czymś pomóc, to nadal będę udzielał odpowiedzi.

Z poważaniem.

/** Zapraszam do sklepu www.ellit.pl jak i na moją firmową stronkę www.havier.foxnet.pl **/