Forum Zakładanie firmy

Re: Sklep internetowy

Pani Maria prosi o pomoc. Jest laikiem. Sklep jak w poście ma być darmowy. Dowiaduje się jednak, że nie jest zupełnie tak. Koszty są, pomimo tego, że odbiegają one od kosztów profesjonalnej firmy na rynku, to jednak są. Teraz Pani Maria ma dylemat. Czy zapłacić 400 - 500zł. Przecież miało być za darmo. Pani Maria myśli, że jednak zaufa firmie, która od początku stawia warunki jasno. Okazało się - że jednak nie ma nic za darmo. I nie chodzi o cenę, tylko o sam fakt, że najpierw szczerze wierzyła że DOSTANIE coś za darmo.

Panie Dariuszu - nie odzywałem się, bo byłem ciekaw, czy Pani Maria dostanie faktycznie sklep za darmo. Niestety nie dostanie. Pisze Pan na forum o darmowych rzeczach - a na priv o zleceniu dla Pana. Czy jest to uczciwe wobec ludzi, którzy tu wchodzą, czytaja posty i wierzą, że z dobrej woli poleca Pan sklep "za darmo"? Często, ludzie, którzy czytają posty są laikami - jak Pani Maria. Jednak chcą coś robić, zainwestować i zarabiać. Prawa rynku same mówią, że aby był zysk musi być nakład na inwestycję. Tego się obejść nie da.

Chcąc pokazać, że Pana zdanie jest lepsze, użył Pan argumentu ZA DARMO. Nie ma nic za darmo - i Pan to sam udowodnił. Nie będę wklejał korespondencji z Panią Marią, bo nie o to chodzi.

Proszę nie wprowadzać w błąd ludzi, czytających to forum. Owszem sklep, który Pan proponował jest za darmo. Ale dla laika, to naprawdę w niczym się nie przydaje.
Powiem Panu więcej: Być może sklep, o którym Pan pisze ma dobrą "ściągalność". Moja firma robiła pod tym kontem badania. Jednak porównaliśmy Pana sklep, trigera i wiele innych dostępnych na rynku polskim. Okazało się, że mamy obecnie najlepszy sklep do e-biznesu.
A to że kosztuje 1990zł netto? Cóż, praca programistów i ciągłe ulepszanie sklepu to też są koszty. I proszę mi wierzyć - poważny człowiek, poważna firma, którzy chcą prowadzić biznes również przez internet płacą za licencję, którą dostają na własność. Bo to nie są duże pieniądze.

Jedyne co jest za darmo - to Pańska reklama strony i sklepu, którą Pan robi pod każdym postem - co jest moim zdaniem nie fer wobec portalu twoja-firma.pl Wymiana pogladów to jedno - a taki spam i reklama za free to co innego.
Kończąc dyskusję - Pani Maria pozdrawia i nie skorzysta z Pana oferty ma grafikę i inne rzeczy.
Pozdrawiam szanowne grono forum jednocześnie prosząc, aby bacznie przyglądali się na ogłoszenia: ZA DARMO.

Łukasz Piotrowski.