Sakitoru, jak spadnie poniżej 1730 to nie będziesz miał już depozytu?
Ogólnie podoba mi się to jak piszesz o analizie technicznej i resztę rzeczy, ale po ostatnich Twoich trafnych przewidywaniach i pozycjach, zacząłeś sobie myśleć, że jesteś guru i przewidzisz każdy ruch rynku, co do punktu.
Z tym kanałem, "niepokonanym" według Ciebie, rynek pokazał, kto ma rację. Nie wnikając w szczegóły czy to animatorzy czy gruby czy ulica wybili z tego kanału. A może miro razem z artimarem to zrobili?
Gdzie podziewa się Pani Zosia? Nie było jej, gdy niedźwiedzie zaczynały wątpić w dalszy trend spadkowy, co dla mnie nie było łatwe, bo Pani Zosia zawsze napisze coś tak wiarygodnego, że ja jej od razu wierzę. Jeśli Pani Zosia tu wejdzie i napisze, że to już koniec spadków i gra teraz L (co jest według rachunku prawdopodobieństwa równe 0, czyli jest to zdarzenie niemożliwe), to ja od razu grałbym L.
Pani Zosia jest moją Nauczycielką, Internetową Znajomą i Opiekunką wszystkich małych misi na tym forum.
Chyba ostry napisał ostatnio coś o zarządzaniu ryzykiem i wniosek z tego jeden - nie ważne ile masz zyskownych transakcji w ciągu tygodnia, miesiąca czy roku, ważne jaki jest z tego zysk lub strata. Można ciupać w trendzie spadkowym każdy dołek i zarabiać na L, stresując się przy tym, jak nie wiem co, a można też otworzyć jedną pozycję S od 2100 i trzymać do 1700 i zysk będzie dużo większy.
Obecnie nadal mamy trend spadkowy i jesteśmy przy jego górnym ograniczeniu, więc ja gram S.
Sukcesów życzę.