Dnia 2023-04-23 o godz. 20:08 ~Zygmunt_Solorz-Żak napisał(a):
> "Gdzie jest 5 mld z dywidendy PTC należne Elektrimowi w 2011 które UKRADŁEŚ zeby kupić sobie POLKOMTEL" Nie ma to jak pytanie z od razu ukrytą odpowiedzią. Panie maxiking, pisałem tutaj nie raz, pieniądze poszły na obsługę bieżących wierzytelności. Już nie raz Pan tutaj udowodnił że nie ma Pan żadnego pojęcia o ekonomii i finansach, a pojęcie "kredyt inwestycyjny" jest panu obce. PTC było na kredyt, a i jeszcze samo PTC miało pozaciągane kredyty własne. Przed sprzedażą trzeba było to wszystko pospłacać, być może Pana to zdziwi ale PTC Elektrimowi na drzewie nie wyrosło. No ale według matematyków z Porozumienia -10 +12 daje +22. W skrócie wasza filozofia: Jak chce kupić mieszkanie warte 500 tyś zł. a nie mam pieniędzy, biorę kredyt na 30 lat i na taką właśnie sumę a na mieszkaniu ciąży hipoteka. Wartość mieszkania się nie zmienia, to dalej 500 tyś zł, a po pięciu latach wpadam na pomysł że jednak mi się to mieszkanie nie podoba i sprzedaje to mieszkanie komuś innemu za 500 tyś zł. Zgodnie z filozofią Porozumienia, hipoteka w takim przypadku gdzieś wyparowała, a mi w kieszeni przybyło 500 tyś zł chodź jeszcze pięć lat temu nie miałem nic. Nie Panie maxiking, kredyt nigdzie nie wyparował, przed taką transakcją trzeba jakoś tą sprawę z bankiem uregulować, pomijam już fakt że umowy kredytowe skonstruowane są tak, że przez pierwsze lata spłaca się głównie odsetki, dlatego po 5 latach trwania takiego kredytu, kapitału z tych 500 tyś zł spłaciło się bardzo niewiele. Niestety, ale przeważająca cześć radnych Porozumienia należy do archaicznego pokolenia, któremu się wydaje że po zmianie ustrojowej jak przyszedł Wałęsa, to wszystkie długi komunistów zaciągane np. za Gierka gdzieś wyparowały, a 3RP weszła z czystym kontem. Tak samo Wam się najwidoczniej wydaje że jak zostałem większościowym w Elektrimie to zadłużenia spółki gdzieś magicznie zniknęły.
> >
>
> "Jeżeli nie podobają ci się "czyjeś wyliczenia" wartośći akcji Elektrimu to Wpuść biegłych żeby ją obiektywnie wycenili a potem ogłoś oficjalne WEZWANIE na podstawie wyceny biegłych." z całym szacunkiem, ale to Wam się nie podobają raporty jakie publikuje spółka i wyliczenia, a ja nie mam zamiaru nikomu udowadniać że nie jestem wielbłądem. Co do wpuszczania biegłych, to zdaje się że już Państwo powołali rewidentów do spraw szczególnych np.
https://www.elektrim.pl/bin/58c6b5a9ebbb06352dce4ca7f4f2a8ff.pdf ale niestety finał zawsze był ten sam, kiedy zdanie rewidenta było sprzeczne z wyliczeniami Porozumienia, tworzyliście historyjki spiskowe że rewident został kupiony i tak będzie zawsze. Już tutaj kiedyś napisałem, że choćby sam Pan Bóg zszedł z nieba i na kamiennych tablicach przekazał Wam te raporty to byście krzyczeli "ukrzyżować go!". Dlatego nie będziemy się bawić w ciuciubabkę i załatwimy tą sprawę inaczej.
>
> "Niedługo Prawo zmusi cię do Przymusowego Wykupu naszych nienotowanych akcji na warunkach oficjalnego Wezwania !!!!" naprawdę? to rzekomo skorumpowane przeze mnie Państwo zrobi mi coś takiego? jakiś brak konsekwencji w Państwa zeznaniach wyczuwam, twierdzicie że Państwo jest skorumpowane prze ze mnie, a teraz Pan twierdzi że Państwo wprowadzi regulacje i jednak pójdzie Wam na rękę. Zdecydujcie się może wreszcie, jest tutaj korupcja czy nie? A tak wracając do tematu, wprowadzą prawo to się oczywiście do niego dostosuje, jak zawsze z resztą, więc niech się Pan nie martwi.
>
> "Nie wiem czy solorz współpracował CHĘTNIE czy NIECHĘTNIE, ale skoro nie wytacza spraw o dobra osobiste tych dziesiatkom oskarzycieli, to znaczy ze NIE JEST W STANIE ZAPRZECZYĆ !!!" Nie mam o co wytaczać spraw, bo sam się przyznałem do współpracy z SB i rozliczyłem się publicznie z własną przeszłością. To że parę brukowców podkoloryzowało trochę temat i urosło wokół tego wiele mitów i insynuacji to już nic na to nie poradzę. Takie prawa mediów że szukają wszędzie sensacji, z drugiej strony trochę sam sobie jestem winny i na to zasłużyłem. Jakbym miał wytaczać sprawy i żądać sprostowania za każdą pierdołę, to bym nic innego nie robił tylko latał po sądach a nie mam na to czasu, atom czeka na zbudowanie i inne inwestycje.
> Tak jak mówię, sam się przyznałem do współpracy z SB, a donosy były wyssane z palca, tak wiec trafił Pan kulą w płot. GDZIE SĄ ARTYKUŁY O MOICH RZEKOMYCH WŁAMANIACH W AUSTRII?
>
> "dalej....nie jednemu psu Burek, jak kiedyś mówiono Piotr Antoszek z PAE, nie ma nic wspólnego z jakimś "oszustem Antoszkiem" ......to brednie i Ochydny Paszkwil Akurat zdjęcia kazdy moze sobie porównac" no jak to, przecież są bardzo podobni. Zrobić drobną operację plastyczną i zapuścić zarost każdy może. Obawiam się że będę musiał poinformować odpowiednie służby że mam uzasadnione podejrzenie w tym temacie, aby zjawili się na następnym WZA i to sprawdziły. Może jakieś badanie DNA?
====================
Rozumiem że musza Ci dobrze płacić skoro nie przeszkadza ci robić tutaj za durenia i ideottę nawet w niedzielę i zbierać pomyje na ten swój dureniowatty łep.... Żenujące Brednie i pijjerdołły ...Zadaje proste pytanie: Gdzie jest 5 mld zł dywidendy z PTC nalezne Elektrimowi, z zysku podzielonego w kwietniu 2011 (ludzie solorza w RN Ery kontrolowali ten podział na podstawie dodatkowych porozumien z 14 stycznia 2011)Musisz się z tego rozliczyć zoołłołodzieju !!!!!...i oszczędz sobie tych "operacji plastycznych" dembiliottto ...