Dnia 2023-04-19 o godz. 17:44 ~Liber_Abaci napisał(a):
> Człowieku podszywający się pod Solorza - obok frankowiczow, ofiar Amber Gold, czy GetBack, zapomniałeś zapomniałeś jeszcze postawić zgwałcone kobiety, ofiary morderstw, czy bandyckich napadów. To, że gdzieś byli, gdzieś mieszkali to przecież też była ich suwerenna decyzja. Gdyby w tym czasie byli gdzieś indziej, to może nie zostaliby okradzeni, zgwałceni, zabici, pobici. Idąc tokiem twojego durn.ego/błędnego rozumowania nie powinni zatem mieć pretensji to nikogo oprócz siebie. W twoim slangu to też miękiszony - tak?pudrowany Zygmuncie Solorzu Żak?
> >
> > A może specjalnie ich nie wymieniłeś, żeby jaskrawie nie dawały świadectwa twojej fałszywej logiki?
> >
> > Jeżeli ludzie są ofiarami przestępstwa wtedy Państwo ma obowiązek działać - nie uchroniło ich przed przestępcami, ma obowiązek tych przestępców ująć i skazać.
> >
> > Co do prawdziwego Zygmunta Solorza Żaka - nie wiem, czy ta twoja maskarada z podszywaniem się pod niego, jest za jego wiedzą, ale robisz mu kiepski PR, porównując go do tych z AmberGold, GetBack etc -banków/instytucji parafinansowych, które naciągały i/lub oszukały swoich klientow. Jeżeli ci płaci za te brednie, to chyba nie będzie zadowolony.
> >
> > LA
Myli się Pan, o niczym nie zapomniałem. Tak dla Pańskiej wiadomości:
Ofiary morderstw, bandyckich napadów, czy zgwałcone kobiety chroni w Polsce prawo karne, konstytucja i inne organy ścigania. Tak samo jak są chronione środki i lokaty klientów banków przez BFG
https://www.bfg.pl/gwarantowanie-depozytow/zasady-gwarantowania-depozytow/wysokosc-gwarancji-bfg/ .
Państwo Polskie nie gwarantuje bezpieczeństwa obywatelom, którzy z własnej nieprzymuszonej woli pojadą jako ochotnicy wspierać Ukrainę w strefę walk, a właśnie poniekąd mamy do czynienia z czymś takim tutaj. Wrócił Pan z Ukrainy jako inwalida, postrzelony i z urwaną nogą od miny i teraz Pan żąda aby Państwo Polskie wypowiedziało Rosjanom wojnę w odwecie za Pańskie krzywdy? Nawiązując jednak do GPW to niestety, ale człowiek który ukończył tylko podstawówkę powinien wiedzieć odwieczną prawdę że inwestowanie na giełdzie wiąże się z ryzykiem, trzeba brać pod uwagę że jest spore ryzyko że można stracić znaczne lub nawet wszystkie zainwestowane środki i Państwo Polskie nie będzie brało na siebie odpowiedzialności że komuś zachciało się zagrać i wszystko stracił
https://rankia.pl/analizy-gieldowe/jakie-sa-zagrozenia-zwiazane-z-inwestowaniem-na-gieldzie/ .
Niech Pan więc nie wrzuca ofiar morderstw, rabunków czy gwałtów do jednego wora z frankowiczami, Amber Gold czy z Wami, bo oni wyszli na ulicę a nie pojechali na wojnę ryzykować dla potencjalnych łupów wojennych. Rozumiem jednak że musicie stosować taką perfidną manipulację aby tak jak na wstępie napisałem w poprzednim komentarzu:
aby samych siebie usprawiedliwić, nie dopuścić do siebie myśli że popełniliście Państwo błąd i abyście mogli Państwo żyć przez te wszystkie lata w zgodzie z samymi sobą.
Co do PR o którym Pan wspomniał, to również się Pan myli, w prawdzie ma Pan rację że twórcy tych "piramid finansowych" mieli od początku nikczemne intencje, jednak inwestorzy którzy lokowali swoje środki w tych inwestycjach nie są bez winy. Nie sprawdzili ratingów, nie dokonali dywersyfikacji środków, nie sprawdzili czy te instytucje mają gwarancje BFG, czy podlegają pod nadzór KNF, ulegli własnej naiwności i w pogoni za szybką kasą bez zastanowienia stracili wszystko. W odróżnieniu jednak od tych twórców "piramid finansowych" ja jednak nikogo nie zachęcałem tutaj do inwestowania, nikomu niczego tutaj nie obiecałem i nikomu tutaj niczego nie jestem winny. Co z resztą nie raz tutaj powtarzałem.