Dnia 2024-05-11 o godz. 14:14 ~dragonball napisał(a):
> ach znowu kupa pomyj nie mających związku z rzeczywistością od osoby, która nigdy w życiu nie podjęła żadnego ryzyka biznesowego.
Chłopczyku, ale to ty dzwonisz. Obrażenie ludzi na wstępie tylko pokazuje, ze poza strachem o bankructwo na bankierze, dużo nie masz.
> Mądrości o tym jak inni mają zarządzać spółką, jak pozyskiwać inwestorów, kogo zwalniać, a kogo zostawiać od jakiegoś janusza na necie, którego sukcesem życiowym jest spuszczenie się na forum bankiera nad błędami popełnionymi przez bardziej zaradnych od niego ludzi.
Może i by mnie to obeszło, ale to nie ja robię z siebie głupka w wywiadach i strategiach opowiadając o podboju gamingu a potem dostają weryfikację z buta na japę w postaci peaku under 200, czy ośmeiszania się twitami ktore są kłamstwe.
> > Jedyne z czym się mogę zgodzić to że za gównianą optymalizację Inkwizytora i wybór Unity odpowiada tylko i wyłącznie THD i cały ich zespół, razem z tymi osobami, które zwolniono z powodu wykonania beznadziejnej pracy optymalizacyjnej na silniku Unity, a o które wylewasz teraz krokodyle łzy.
Ale co, przecież i GD i szef studia i Producent dalej zostali, a to są osoby odpowiedzialne za te decyzje, xd. Za to polecieli ci co zrobili takie ładne lokacje.
Mi się wydaje, ze za takie coś powinno się managment zmienić, ale no, ciekawe.
> > Jednak za próbę sprzedania tego po 40$, brak sprzedaży na GOG, brak przeceny na wstępie, marny marketing odpowiada już wydawca, który kompletnie rozminął się z realiami rynku. A że z nimi podpisana była umowa? Miała to być profesjonalna firma.
Chodzi o tego wydawcę, co tutaj się tłumaczy, że Dust leciał z nim w kulki i za część wpływów robił inne gry? Czy jak? Czy za to, że musieli wtedy go wziąć, bo byli pod ściana, mieli w kasie zero i nikt nie chciał na nich paczeć?
> > To tak jakbyś miał pretensje do ludzi, którzy kupują mieszkania od deweloperów, a potem mają grzyba na ścianie, że ich własna wina bo zaufali profesjonalistom, którzy odstawili fuszerkę...
No to jest zwykle ich wina, bo po to się bierze fachowców na odbiór mieszkania, a potem masz okres rękojmi. Nie wiem, ty w ogóle wiesz jak się gra w życie?
P/S to ile procent udziałow w GI ma Dust? sto procent czy 44?