Może i truizmy. Nieprecyzyjnie użyłem zwrotu dynamiki wzrostu, co literalnie rozumiejąc jest błędem. Natomiast zachowany będzie trend wzrostowy. O jego skali i właściwej dynamice będzie można jeszcze podyskutować w trakcie roku. Jeden raport nie mówi o wszystkim. Natomiast coś pokazuje i na razie nie widzę powodów do nerwów, choć rozumiem ,ze kazdy ma inną perspektywę.
Wracając do truizmów., 3 miesiące z całego roku to naprawdę niewiele w tej branży. Nietrudno sobie wyobrazic sytuację w której Platige ma 500-600 pracowników i współpracowników. Więc w zasadzie podwaja ich liczbę. Jeśli chce się rozwijać i budować właściwy punkt ciężkości, takie należy stawiać sobie cele(to komunikuje spółka). Pracy jest i będzie mnóstwo, pieniądze i chętni na ich wydawanie się znajdą, trudniej obecnie o zdolności przetwórcze. Wtedy pojedyncze kwartały mogą jeszcze dobitniej negatywnie odbijać się na wynikach. Dla mnie to nie problem, tak długo jak kolejne kwartały wygenerują strumień pieniędzy. Przecież zakładam, że jeśli cele byłyby inne rentowność również miałbys dodatnią. Tylko co z tego, jak w chwile pozniej nie dostałbys konktraktu albo konktrakt musialby byc zaneichany z powodow braku mocy wytwórczych. To równia pochyla, a nie rozwój. Mnie osobiscie nie interesują wyniki jak w zeszłym roku. Tylko Ebitda na poziomie kilkudziesieciu milionów złotych. Tak długo jak firma będzie miała takie cele, będę miał jej akcje.