Moim celem inwestowania w CDA nie jest 'chleb'. Ciężko przez wiele lat zapracowane pieniądzę chcę ochronić przed inflacją i wchodząc tutaj taki był cel, bo CDA przez wiele lat wypłacała dywidendę! (rynek NC i niska płynność jest rekompensowana dywidendą)
Warunki się zmieniły. Zbyt ciężko pracowalem na swoje pieniądze aby nie interesować się. (to oczywiste, że nie odpuszczę)
Dlatego jak widzę sprzedaż akcji bez komunikatu o tym ile ktoś posiada - pokazuje mi to, że nie jest transparentny- ok. działa w ramach prawa, ale nie robi nic więcej.
Na szczęście Laskowski miał według mnie max 75 tys akcji a pewnie od 38-56 tys z tego sprzedał ponad 36 tys.
Nie on tutaj kształtuje. Natomiast nie wiem dlaczego główni akcjonariusze uderzyli w akcjonariat dywidendowy. (ufam, że pod wpływem infa o tantiemach a nie aby wypalić akcjonariuszy)
Wiele lat budowania wizerunku spółki dywidendowej- mam nadzieję, że zostanie to uwzględnione. (w tej czy innej kwocie, ale utrzymane to co było przez wiele lat budowane) - mnie może nie być w akcjonariacie, Laskowskiego może nie być, ale CDA jako spółka dynamiczna i dywidendowa - taki jest obraz budowany przez lata i warto to docenić i utrzymać.