Forum Zakładanie firmy

Re: punkt opłat

Re: punkt opłat
Autor: Patryk Wierszycki (IP zapamiętane)
Data: 29/11/2007 - 10:01:44

(...) Co do programów i artykułów CDN...

Nie interesuje mnie przeszłość, czy dochody Pana Wierszyckiego, natomiast niepokoi sam fakt i/lub zamiar bezustannego " ciagninięcia tematu". Uważam, że rynek i Kienci muszą się uspokoić, nabrać oddechu i dystansu do tematu.

Szkody jakie wyrządził upadek Okienka są już bardzo poważne. Dzwoniłam do znajomych i spadek obrotów u niektórych sięga nawet do 40%. Kolejne artykuły czy programy na ten temat powiększą tylko niepokój Klientów i ich obawy a w konsekwencji spowodują dalszą deprecjację tego sposobu płacenia.

W efekcie zyskają na tym tylko banki, Poczta czy duże sieci typu Unikasa. etc. Czy naprawdę o to chodzi ??

Czy ktoś z Państwa wziął pod uwagę, iż są punkty (czytaj rodziny), które utrzymują się wyłącznie z przyjmowania opłat, nie prowadząc innej działalności gospodarczej.

Tak, więc - wybaczcie - ale nie rozumiem logiki, która prowadzi do samozagłady.

Powody upadku Okienka zostały wyjaśnione, do Kientów dotarło ( sami mi to mówią), kto i dlaczego był winien. Rozumieją, że Agenci są w tym wypadku są bez winy i zostali tak samo skrzywdzeni/oszukani jak ich Klienci.

Dlatego uważam, iż dalsze " drążenie" tematu będzie powodem do odchodzenia Klientów od tego sposobu płatności.