:) na szczęście jest więcej ludzi którzy myślą jak ja niż tych którzy myślą tylko o swoim punkcie opłat.
Są ludzie od których dostawałem wyraźne sygnały, żeby zaprzestać tych działań, pod presją różnych gróźb.
W moich punktach opłat, nigdy nie było loga okienka kasowego, teraz otwieram kolejne i jakoś wcale nie uważam, żeby taki program TV komuś zaszkodził wręcz przeciwnie może pomóc tym którzy prowadzili okienka kasowe i teraz dalej w tym samym miejscu prowadzą punkty opłat pod własnym brandem.
Niewiedza ludzka (klientów, prokuratury) jest tak dużo że trzeba wszystko im stopniowo tłumaczyć a masmedia nadają się do tego idealnie.
Słyszałem już, że to bank z którym współpracuję zbankrutował, że to poszczególne firmy jednoosobowe ogłosiły upadłość, a nawet słyszałem o plajcie operatora telekomunikacyjnego :)
Jednak zawsze trzeba podkreślać, że za upadłością kilkuset punktów opłat stoi zaledwie kilku osobowa grupa zarządu spółki.
A żadnej winy nie ponoszą właściciele punktów opłat, więc co za tym idzie agencje finanse są bezpiecznym miejscem do regulowania płatności wobec swoich beneficjentów.
Należy w jak największym stopniu rozgłośnić tą sprawę.