Forum Zakładanie firmy

Re: punkt opłat

Samodzielny napisałeś, że:
"Z niejednego pieca chleb jadłem,w biznesie związanym z finansami siedzę od wielu lat, przeanalizowałem (wraz z bardzo wykształconymi ekonomistami) dostępne (a nawet te niedostępne dla zwykłego śmiertelnika) oferty, praktycznie wszystkich oferentów (w tym banków)dla tego typu działalności, a jednak zdecydowałem się na bycie samodzielnym i niezależnym. Dlaczego?..."
Napisałeś tak jakbyś nie współpracował z żadnym bankiem do czego ja zachęcam, osoby niezależne muszą współpracować z wybranym przez siebie bankiem który oferuje taką możliwość innej drogi niema.
A odpowiadając na twoje pytanie, najlepiej jest działać "niezależnie" tzn bez udziału operatora jak np. Okienko Kasowe S.A. ponieważ za pieniądze powierzone przez klientów odpowiada tylko i wyłącznie właściciel firmy.
Niema zmasowanej sieci więc gdyby komuś z kasjerów wpadł do głowy pomysł kradzieży kilkudziesięciu tysięcy złoty, nie ucierpi na tym większa grupa osób prowadzących punkty kasowe.
Ponadto koszt otwarcia takiej agenci opłat jest znacznie niższy niż niekiedy w sytsemie centralnym.