wy tylko o jednym - konkurencja brudzi.... to tak najłatwiej.
Ludzie nauczcie się ze słów krytyki wyciągać wnioski i naprawiac ewidentne błędy.
Chodziło tu o coś zupełnie innego. Równie dobrze mogłem pić do Skarbonki, Okienka Kasowego, Eurokasy, Mieszka ale oni o tym mówią otwarcie ze mają rozliczenia centarlne.
Moim zdaniem należy stworzyć strukturę nadrzedną, która ukrócałaby takie poczynania i niwelowałaby jakiekolwiek ryzyko upadków i defraudacji wpłat klientów.
Projekty są dwa przy współpracy dwóch banków. Obie organizacje jedna jako stowarzyszenie a druga jako IZba Gospodarcza chcą uregulowań prawnycch dla punktów opłat. Nadrzędny cel to stworzenie procedur i zasad powoływania i funkcjonowania takich punktów opłat.
np. wchodzi od 20.02. 06 ustawa antylichwiarska ale za moment może wejść coś co uniemożliwi prowadzenie takich punktów jak nasze, a tylko dlatego ze nie potrafimy się dogadać i wspólnie zadbac o włsne interesy.
Może zdarzyc się jeszcze jeden czarny scenariusz. Wejdzie kapitał zagraniczny który przejmie wszelka kontrole nad tym co rynku i stać ich będzie na "kształt" ustaw dotyczących opłat. Wtedy już nie każdgo stać będzie na wykup certyfikatów czy licencji.
Ludzie nie kłótniami a mądrymi radami można wiele. Rozwiązania bezpieczne to takie gdzie macie wpływ na kasę którą przyjmujecie i to jest wasze konto - nie subKONTO. Rozwiązanie bezpieczne to takie gdzie zasady świadczenia usługi są jednoilite i będące pod wpływem kontroli instytucji nadrzędnej - która wykluczy, zamknie tych co nam "brudzą"
Kto z osób ty zaglądających miał punkt opłat i po upadku Grosika zamknął swój punkt lub punktu "bo miał dośc tłumaczenia że to nie Grosik, Płatnik, czy inne takie tam"
A i jeszce jedno. Ja nie rzucam oszczerstw na inne sieci w odróżnieniu do co niektórych. Mówiłem jak można wywalić taką sieć a nie ze upada - a to zasadnicza różniaca.
Szukam chętnych do unormowania rynku opłat by ta usługa nie stała się tylko smutna przeszłościa niejednomyślnych Polaków.