Dnia 2022-04-14 o godz. 09:09 ~kaco18 napisał(a):
> Do Waldi.
> Dzieki ze mnie odmlodziles o 50 lat.
> Cena akcji 27 gr, to jest prawda. Zabrali 3 gr 11 kwietnia. Kurs do dzis jest ponizej z dn ustalenia PP.
> Nowa akcja za 2 PP= okolo 7 gr (tyle stracilem) plus 20 gr za nowa akcje = 27 gr
> Ty nie klam i wytrzyj mleko z pod nosa.
Dość dziwna matematyka
Ok, odcięcie można teoretycznie (bo chwilowo) uznać za stratę 3gr. na 1 z posiadanych akcji, czyli 7 gr na 2 akcjach
Natomiast reszta wyliczenia to brak logiki.
PP umożliwia Ci (nie zmusza) nabycie 50% Twego stanu posiadania po 20 gr, co zwiększy liczbę akcji, ale też zwiększy kapitał akcyjny (nie jak w przypadku notowanych PP tylko go rozwodni).
Także to nie prezent, a bonus dla dotychczasowych posiadaczy. Przecież możesz te 50%, a nawet więcej lub mniej nabyć na rynku (w tej chwili za 0,2995) - i nie wpływać na kapitał akcyjny. W tej chwili wymiana PP na akcje daje Ci 3 gr zysku (11%) na 1 nabytej akcji w stosunku do zakupu na rynku. A w przyszłości może być więcej lub mniej. Jak uważasz to za stratę to nierób nic i przestań ludzi wprowadzać w błąd.
Tak na to należy patrzeć.
Twój nick kojarzy się z ruskim (kaco - zwracanie się załogi do Gregorija w "Czterech pancernych i psie" - bardzo popularny dawny polski serial TV) mającym 18 lat (kaco18). Więc nie dziw się, że traktują Cię jak trollującego młokosa.
Mój nick. frajer58 oznacza datę urodzenia i mój krytyczny stosunek do siebie za kupno akcji po 0,78 zł.
Oczywiście Twoje intencje są inne. Chcesz nabyć jak największą liczbę akcji z tych możliwych do objęcia 44.425.600 akcji serii F po 20 gr i dlatego wypisujesz te pseudo-obliczenia !!!!!!!!
Jeszcze jedno celem wyjaśnienia niepotrzebnych pytań niektórych w innych wątkach.
Zapisy na akcje serii F ogłosi za jakiś czas Bras w info. Termin, do którego można będzie wyrazić chęć nabycia będzie podany w tym info. Podano to jasno w uchwale nr 2 NWZ BRAS SA z dn. 23.03.2022. - link do uchwały:
https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2022-03/0000138616_202203230000139681.pdf
Nie dajcie się oszukać. Niedługo info z gminy Głogów.