Jethro, moja opinia z kolei jest taka, że kto miał kupić Polną to kupił, kto ma ją kupić to i tak kupi. Na forum i tak pojawiały się i będą pojawiały wrzutki o innych spółkach. Wiadome jest, że każdy gdzieś indziej tak, czy inaczej inwestuje. I czy będzie się coś mówiło na forum Polnej o tym, czy też nie, to i tak każdy będzie sobie inwestował jak chciał. Sądzisz Jethro, że jak nie było tych dwóch wątków (TOP15 i DT) to ludzi nie wycofywali się z Polnej i nie wchodzili w inne spółki? - zakładam, że przynajmniej połowa byłej ekipy S25 w czasie ostatniej paromiesięcznej konsolidacji przesiadła się w tym czasie choćby z częścią papiera na inne spółki... I każda z tych osób szukała informacji na forach innych spółek, gdzie jeśli się kogoś nie zna, to nie wiadomo, czy jego posty traktować wiarygodnie, czy jest to tylko zwykła nagonka (na wzrosty, jak i na spadki). Założyliśmy, że tu mamy do siebie określone zaufanie i ja zdanie np. germanego, coolturalnego, czy pozostałych osób "sprawdzonych" o innych spółkach biorę 10 razy bardziej pod uwagę, niż pierwszy lepszy post kogokolwiek.
Poza tym, nie nazwałbym tego zaśmiecaniem, bo są na ten cel oddelegowane specjalnie 2 wątki i teraz właśnie jest porządek (pod warunkiem, że o innych spółkach rozmawiamy na tych właśnie wątkach, a nie gdzie popadnie...). Nawet jest 1 wątek na cele "prywatne"... Uważam, że przy tej ilości wątków, którą są na temat Polnej, tylko 3 oddelegowane na inne tematy, które nas również interesują nie jest niczym złym, wprowadza większą naturalność wymiany myśli, a nie ogniskuje nas tylko na Polnej. Bo ile można tłuc to samo o jej walorach... Wystarczy, że raz na jakiś czas odświeży sie jakiś kluczowy wątek i wystarczy. Plus oczywiście komentować bieżące wydarzenia na spółce i na kursie, jak coś się dzieje. A co innego nam pozostało na Polnej przy zebranych już informacjach - SPOKOJNIE CZEKAĆ NA SYSTEMATYCZNE UMACNIANIE SIĘ KURSU z finałem w formie tzw. odpału, jak już "duży" skupujący zrealizuje swój plan. I jakieś dodatkowe zaklinanie rzeczywistości w tym nie pomoże, jak także trzymanie tutaj kogoś na siłę za wszelką cenę.
Oczywiście, jeśli wola większości będzie inna, to nie będę przecież na siłę odświeżał wątków TOP15 i DT, jak nikt inny z naszego grona nie będzie tymi wątkami zainteresowany...