Forum Gospodarka i polityka +Dodaj wątek

Re: Pokrowsk

„To może być moja ostatnia walka”: Żołnierz Sił Zbrojnych Ukrainy wzruszył się słowami o Pokrowsku po walce MMA.
Żołnierz powiedział, że jest bardzo szczęśliwy, że po poważnym urazie może stanąć na ringu.
https://images.unian.net/photos/2025_11/1762090851-3789.jpg?r=45108
W Iwano Frankowsku odbyła się gala profesjonalnego MMA  . W jednej z walk wystąpił ukraiński wojskowy Pawło Siwicki.
Pokonał Iwana Slyvinskiego i zaraz po swoim sukcesie przemówił do publiczności, co poruszyło stację. Pawło powiedział, że dwa lata temu nie mógł nawet chodzić z powodu ciężkich obrażeń i podkreślił, że po walce uda się do Pokrowska, o który obecnie toczą się zacięte walki z rosyjskimi okupantami.
„Przyjaciele, dziękuję wam wszystkim za uwagę! Bardzo się cieszę, że dziś tu jestem, po bardzo poważnych kontuzjach, mogę stać na dwóch nogach i walczyć obiema rękami. Dziękuję za uwagę, brawa. Dwa lata temu nie mogłem nawet chodzić. Jutro jadę do Pokrowska. Być może to moja ostatnia walka. Dziękuję wam wszystkim za wsparcie – jest bardzo cenne” – podkreślił żołnierz.
Pod tym filmem użytkownicy Instagrama pisali mnóstwo komentarzy, życząc mu powodzenia i szybkiego powrotu z frontu. 
"Oby to nie była ostatnia bitwa i oby całe życie było przed Tobą!!!".
„Powodzenia i powrotu do domu i na ring. Chwała Siłom Zbrojnym Ukrainy! Chwała Narodowi!”
"Niech Bóg cię chroni."
„Wyobraź sobie, co dzieje się w jego sercu??? I co czuje jego matka? Boże, chroń każdego z naszych żołnierzy”.

Tak wygląda duch walki Ukrainy , nie złamali i nie złamią Ukrainy.