No to pogadajmy o technice…
Bo jak cos podpytuje to mnie zbywacie.
Niby chcecie gadać, ale każdy swój warsztat techniczny broni :)
SL i Sławek bo do Was pisze (combo się nie udziela raczej w indywidualnych sprawach)
Wg mego ubogiego warsztatu AT:
1. Była Wasza radość ze przebijamy opór na 4,7 (SL miał kupić nawet kolejna paczkę POZ)
2. Przebiło średnia 50 sesji - czyli miało być dobrze …
3. Ale czy to nie była pułapka wzrostu … skoro teraz spadlo i to poniżej 4,70 i poniżej średniej z 50 sesji?
4. Albo czy to teraz ten spadek nie jest zmyłka i pułapka przed kolejnym wzrostem?
Ad. 3 - teraz mógłby być ruch tworzący piąta fale spadkowa w dół … i wtedy nie byłoby podobieństwa korekt o których wspomniał Sławek
No i teraz sytuacja technicznie jest taka wg mego ubogiego warsztatu, ze albo wzrośnie, albo spadnie. Obroty sa mizerne, a przy ruchu w górę powinny być konkretne…
Może będzie stało w miejscu …
Wiem, ze pomyślicie ze się czepiam, ale naprawdę próbuje zrozumieć podejście techniczne na tym walorze, bo w najbliższym czasie nie przewiduje wiadomości fundamentalnych, dopiero jak będzie raport i dlatego tak sobie dumam, bo jak już kiedyś napisałem teraz czas tylko dla techników na tym walorze.
Tylko ze w mojej opinii właściwie jest tak jak nabijają się tu inni, ze możliwości jest wiele, a poprawnie wiadomo wtedy jak się ukształtuje wykres i wtedy można fale Eliota rysować (bo albo 3-3-3, albo 5-3-5 albo 3-3-5, albo pułapka albo i nie, obroty, średnie kroczące … itd itp).
Wiem … to wszystko kwestia doświadczenia i szczęścia :) ale wydaje mi się ze kazde podejście inwestycyjne nie jest idealne.
Wiec tez SL nie możesz idealizować ze News o fabryce baterii to nic nieznaczący fakt, a tylko podejście AF+AT daje znakomite rezultaty, bo przeciez każda decyzja z podejściem AT tez obarczona jest wieloma zmiennymi i możliwością błędu.
Kupiłeś dwie paczki POZ nie wnikam za jaki kapitał - to sądzisz ze wzrośnie … chyba ze po ostatnich ruchach zastosowałeś sprzedaż i czekasz chroniąc kapitał przed dalszym rozwojem sytuacji …
Odnośnie darmowego konta … to jesteś zmuszony robić na nim obrót, ale jednocześnie płacisz jak pisał combo spread - to są dla mnie również koszty, bo nikt mnie nie przekona ze w dzisiejszych czasach dostajesz cos za darmo … Ew. w d…upe można dostać za darmo :)
Jeśli mogę prosić o odniesienie się techników do sprawy, bo ciekawi mnie jak widzicie najbliższe dwa tygodnie na POZ, ale rzeczowo, bez bawełny. A kolegów z AF uprzejmie proszę o nie nabijanie się jeśli to możliwe - byłoby fajnie, No i pozdro dla wszystkich w święto Niepodległości PL