Dla: ~GrassHopper [85.193.200.*]
Cz patrzysz na rynek i obserwujesz ? czy jestes lobbistą czy drobnym inwestorem? Czy w końcu ...... nie dokończę. Wskaż mi na rynku spółki, za wyjątkiem niektórych banków , które permamentnie są wstanie w długim okresie generować dywidendę ? / Nie intreresują mnie spółki które wypłacają - bo Bytom też wypłacał). Tak , jest ich kilka zaledwie na wgpw!!!. A ile by ich było, gdyby nie znikały z wgpw? Mam wymieniać? To byłoby za proste , Sam pomyśl.
Te spółki są wykupywane /dołowane niestety/ i wyprowadzane z Giełdy. A jeśli chodzi o banki - to mamy tu problem przejmowania "wartości dodanej". Kiedyś rynek i konkurencja na rynku to zweryfikuje i to co cudze, trzeba będzie oddać.
Dalej tego wątku nie ma sensu prowadzić, bo dla doświadczonych inwestorów, fakt ten jest oczywistym. Co do PGE - to problem całej branży. Czy branża ta ostanie się na wgpw. Są całe branże sprywatyzowane, których na wgpw ani śladu albo ślad jest symboliczny - jak branży piwowarskiej /Żywiec to tylko symbol/. Np.Przemysł cukrowniczy, Przemysł cementowy, Przemysł spirytusowy, Przemysł tytoniowy, Przemysł samochodowy, Przemysł stoczniowy,