Dla USA liczy się tylko Izrael. Do czego doprowadzi Tramp z Natanichu nie wiemy. Raczej nic dobrego z tego nie wyniknie, ich działania grożą światowym konfliktem o niewyobrażalnej skali, zniszczenia, miliony lub miliardy ofiar, to realizacja biblijnej apokalipsy !!!
W Knesecie 13 października mieliśmy chwilę szczerości Donalda Trumpa.
Stojąc przed izraelskimi parlamentarzystami powitał Miriam Adelson
– Wstań, Miriam! Patrzcie na nią, ma 60 miliardów dolarów w banku i szczerze kocha Izrael!
Następnie zapytał ją który kraj woli:
– Stany Zjednoczone czy Izrael?.
Nie odpowiedziała.
– W takim razie myślę, że Izrael – z uśmiechem odpowiedział za nią.
I to ten moment i rzęsiste oklaski izraelskich posłów w zasadzie podsumowują całość tego, jak działa polityka naszego hegemona. A może kto tak naprawdę nim jest.
Miriam Adelson nie jest byle kim. Przekazała ponad 500 milionów dolarów Republikanom i ponad 200 milionów dolarów na wybór Trumpa, domagając się w zamian konkretnych działań: uznania Jerozolimy, przeniesienia ambasady, aneksji Wzgórz Golan i wsparcia dla Netanjahu.
Trump ze swojej strony nie ukrywa już tej transakcji:
– Zrobiłem to, czego chciała.
W kilku zdaniach ujawnił mechanizmy współczesnej władzy: decyzje państwa podyktowane są prywatnymi interesami, polityka zagraniczna jest zgodna z wolą darczyńcy, a prezydent z dumą się do tego przyznaje.
Za splecionymi flagami Stanów Zjednoczonych i Izraela Kneset oklaskiwał idealne połączenie pieniędzy, ideologii i władzy.
14 paź
Trump dziękuje Kushnerowi za nawrócenie swojej córki na judaizm
Wydawało się, że USA to kraj chrześcijański, tymczasem głowa tego państwa dziękuje żydom za nawracanie amerykańskich obywateli przeciwko Chrystusow
17 g.
Ukraiński miliarder, żyd Mark Cuban: Pół mojej rodziny to Ukraińcy, myślę, że my powinniśmy im pomagać.
Tucker: Ile pieniędzy wysłałeś na Ukrainę?
Cuban: Nic.
Tucker: To co masz na myśli, mówiąc "my"? Dlaczego nie wyślesz im miliarda dolarów?