>Kolego mam argumenty i mozemy prowadzić dyskusję, w której bedziemy ich używać.
To ich używaj, a nie wmawiaj mi, że napisałem coś co nie miało miejsca- anarchii
> To mienie jest twoje tylko teoretycznie, w godzinie kryzysu twoje mienie może być blyskawicznie znacjonalizowane jak to juz w historii nie raz bywalo.
Co ma piernik do wiatraka? Piszesz byleby pisać? Nie rozumiem tego?
> Czy masz na mysli, że to ma usprawiedliwiać teraźniejsze zlodziejstwo obywateli? Jeżeli tak uważasz to znaczy, że również tkwisz w tej patologii.
Ta patologia tyczyła się biurokracji nie zachowań społeczeństwa. Czytanie ze zrozumieniem. I nie usprawiedliwiam złodziejstwa. Szkopek Cie okradł? Poważnie? Złóż doniesienie o popełnieniu przestępstwa prosto do prokuratory...albo streszcze to inaczej. Co ma piernik do wiatraka?
> Malo kapitału? No to zorientuj sie ile miliardów leży na kontach prywatnych na 2% i ile ludzie kupują obecnie nowych mieszkań jako inwestycję pod wynajem (nie patrząc nawet na demografię naszego społeczeństwa)
To w innych krajach nikt nie trzyma pieniędzy na lokatach czy nie kupuje nieruchomości? Bo nie rozumiem. Tak mieszkania na inwestycje... oświeć mnie jaki jest stosunek do innych krajów rozwiniętych,
> Jaką idee państwa? Moja idea to uczciwość wobec innych ludzi a nie dy.manie ich zeby wzbogacić sie o pare groszy.
Po raz kolejny. Okradł Cie? Dysponował swoim kapitałem. Człowiek z ulicy niezwiązany ze spółką. Kupił zarobił sprzedał w czym problem? Czegoś nie rozumiem? Fanem 500+ jesteś? Ma się podzielić z Tobą czy jak? Wytłumacz
> Nie jestem żadnym prawnikiem a taki nick wpadł mi do glowy całkiem przypadkowo w czasach gdy rejestrowałem sie na forum mecz.pl jakieś kilkanaście lat temu.
To nie oskarżaj nikogo o takie czyny. Taka rada na przyszłość, anonimowość w sieci to bujda.
> Sytuacje znamy z komunikatów i z nich wiemy, że ktoś innych zrobił w wała i i na ten moment to są fakty.
Jaką sytuację znasz? Pomyśl i czytaj ze zrozumieniem. Pismo-list wpłynął w tym i w tym dniu. Kiedy został wysłany, co było zrobione po drodze... tych informacji nie znamy. Pomyśl.