Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: NIESTETY - TECHNICZNIE MOCNY SYGNAŁ : KUPUJ

Bardzo cenię sobie Twoją analizę Stoik. Mnie sytuacja na s-ce także od jakiegoś czasu zastanawia. Nadal trzymam skromny pakiet. Mi osobiście wydaje się że Depend, chciał nie chciał, stał się zakładnikiem procedury i tak naprawdę zdany jest na działanie (ale też opieszałość) innych podmiotów, których zadaniem jest przeprowadzić procedurę. Niestety nie mają wpływu tak naprawdę na nic i tak jak większość z nas tutaj - mogą tylko czekać. Sprzedaż akcji przez prezesa mnie też zaskoczyła, choć podejrzewam, że było to zagranie celowe, na słupy, by móc opchnąć gorące akcyjki na dobrej wycenie. Działka, która Ciebie tak zastanawia to dla mnie też nieodkryty temat - może jest jak mówisz, a może myśleli, że w jakiś sposób uwiarygodni to spółkę (choć to założenie opierać musieliby na naiwności drobnych akcjonariuszy).

To co podkreśliłeś, wspomniany w komunikacie draft, mnie martwi najbardziej. Bo ileż razy można wdrażać harmonogram? W informacji z 7 stycznia jest jednak czarno na białym, że przewidzieli sytuację, w której zabezpieczenia mogą wygasać przed zakończeniem procedury i w tym zakresie gwarancję ma dać BoA, co jak wynika z ostatniego komunikatu rzeczywiście nastąpiło. Ech, myślę że zarząd mógłby pokusić się o wyegzekwowanie konkretnych danych od PCG.

pozdrawiam!

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DEPEND -4,00% 0,25 2015-03-02 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.