Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  16,10 zł , zmiana od tamtej pory: 565,84%

Re: NEWAG - odbicie

Stefano robisz na mnie wrażenie :))) I właśnie od rozbrajania min, które zaznaczasz w pierwszej części swojej wypowiedzi jest KNF i inni.
Kreski są ciekawe, cześć wskaźników, faktycznie pokazuje tendencje ale niestety podsumowanie w postaci ostatecznych kresek jest dla szerokiego rynku, i niestety post factum. To wyświetlenie tego, co już się zdarzyło. A w kontekście wpływania na nastroje - czyli wywierania wpływu na kreski to KP też zauważył kwestie psychologii. I wracamy do samego początku. O ile dobrze pamiętam pierwszy atak AS na mnie był właśnie po moim wpisie na temat opinii osoby zajmującej się psychologią społeczną. Dlaczego go tak wzburzył mój wpis o psychologii tłumu? Doprecyzuję: jeśli przyczyną spadków były włochy, to kreski były post factum, i tylko dla wtajemniczonych. Szeroki rynek widział tylko kreski i wszyscy pytali co się dzieje z NEWAGIEM? Dlaczego spada, skoro kolejne przetagi były wygrywane. Pamiętacie? TAK pamiętacie. Natomiast moim skromnym zdaniem mieliśmy do czynienia ze świadomym łamaniem linii trendu, po którym rynek chwytał w lot złe wykresy i podążał za nim, owszem zgodnie z AT. Celem było ustawienie poziomu przed kolejnym dużym zebraniem, a uzasadnieniem - w zależności od fantazji osób łamiących linie: Grecja, Ukraina, polityka w kraju, rozstrzygniecie we Włoszech lub w świętokrzyskim, świńska grypa i opryszczka Zosi, wszystko było dobrym wyjaśnieniem, no a kreski usprawiedliwiają. Sami widzicie, jak modelowo wyrysowane. 
Poza wszelkimi dyskusjami jest jeszcze cholerny suwak OFE-ZUS, który niweczy wiele naszych rozważań, za to tłumaczy AS-owi dlaczego tak wiele dobrych spółek leci w dół. A czasy 1993-2014 obfitowały w wiele jeszcze "lepszych" przypadków, część zakończonych wyrokami. Do jednego doprowadziłem sam, dlatego wcale nie uważam, że jesteśmy bezbronni. I tu wyjaśniam dlaczego wkurza mnie AT. Usprawiedliwienie wszystkiego kreskami jest właśnie linią obrony tych, którzy robią na spółkach przekręty. Sprawdźcie sami na sali sądowej, to zrozumiecie, dlaczego hołdowanie AT bywa budowaniem alibi dla tych, którzy eleganckie kreski narysowali za pomocą wiary tych, co są z "kościoła AT" I tyle.

Reasumując, każdy ma swój sposób inwestowania, czy wręcz zarabiania na życie. Jednak na koniec i tak najlepiej inwestować w spółkę o fundamentach i perspektywie rynkowej. A NEWAG taką jest. Dlatego chciałem, aby na NEWAGu dominowali inwestorzy a nie DT, stąd moja aktywność. Porfelowo na szczęście tak jest. Niestety FF chyba zaczyna służyć do rysowania kresek i skubania ulicy.... Co to oznacza? Jesteśmy w szerokim korytarzu konsolidacji gdzieś tak a w obszarze 15-25 zł. I kreski g. tu pokażą dopóki nie będą podjęte większe decyzje, lub nie wydarzą się wielkie kontrakty. Ten włoski takim miał być w moim odczuciu. AT było przygotowane na dolnym ograniczeniu kanału, dla uzasadnienia przyczyny wielkiego odbicia, a tu lipa. Gdzie to oczekiwane odbicie? Nawet wyznawcy AT są zaskoczeni słabością tego odbicia.
Na szczęście jest jeszcze parę AS-ów w rękawie firmy, o których na szczęście wszyscy wiemy :)). No i znowu pytanie z gatunku jajka i kury. To nie spada poniżej 15 bo wiemy to z AT, czy dlatego, bo tak ustalono, i dalej nie ma łamania kolejnych linii :)))))))))))?

Szanuję analityków AT, pozdrawiam otwarte umysły na wszelkie opcje i "spiskowe teorie dziejów" !!!! :)
Newag to solidna firma.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG -3,94% 107,20 2026-05-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.