Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,50 zł , zmiana od tamtej pory: -73,71%

Re: Naganiacze spadkowi jak widać zrobili swoje

Zobacz wątki dotyczące Pozbud SAZobacz profil Pozbud SA
Autor: ~SL [185.135.2.*] 2021-11-29 07:48
Opublikowano przy kursie:  3,63 zł , zmiana od tamtej pory: -3,58%
Porównanie wpisów combo i naganiaczy
Dzień wyników więc dawno nie widziane postacie, a i sporo nowych zaczęły wyładowywać swoje frustracje i nadzieje. Inwestorzy od siedmiu boleści, bez wiedzy, ochoty na jej zdobywanie, siejący teorie spiskowe.
Szanuje combo i nie ukrywam tego. I to nie dlatego że mieszkamy w tym samym województwie, albo że Iubię chłopaków:)
Jego zasługą jest moja zmiana podejścia do inwestowania.
Czytam jego analizy i porownuje z tymi, które mogę zobaczyć u profesjonalistów. I wniosek jest jeden. To wymiatacz.
Jak ktoś ma wątpliwości to niech zerknie na jego wpis z 2 listopada Analia techniczna listopad 2021. Wówczas całe forum naganiało na opcje że to tylko płaska korekta i zaraz będzie jazda do góry. Jako jedyny combo przedstawił rzeczową analizę, gdzie pokazał jak może wygladać scenariusz alternatywny. Kurs dotarł w punkt do poziomu w okolicach 3.60.
Ale najbardziej cenie jego wpisy za to że jako jedyny na tym forum nazywa poziomy przy których warto zastanowić się nad kupnem. I za darmo otrzymujesz pomysł na zarobienie pieniedzy!
A teraz zestawie to z wypowiedziami "profesjonalistów pożal się mamie" typu xcd, ce, ada, realista, inwestor, zakar czy Kr. Gdy kurs znajdował się w obszarze 4.30 - 4.90 Ci delikwenci naganiali na zakupy. Do tego nie przedstawili żadnej rzeczowej analityki oprocz naganiania na kupowanie i wylewanie pomyj na combo, który jako jedyny dawał sygnały: uwaga to może znaleźć się niżej. Nie warto być chciwym.
Podsumowanie: i tak sobie zestawiam te dwa podejścia. Finansowo.
Biorąc pod uwagę naganiaczy na wzrosty miałbym pozycje na minus 30% - minus 20% i modliłbym się o dobry raport i odwrocenie sentymentu na rynku. A do tego nie otrzymałem żadnej rzeczowej analizy oprócz powtarzania, że to musi rosnać i jak to możliwe że nie rośnie, to na pewno wina combo.
Biorąc pod uwagę wpisy combo mogłem uniknać 30% straty, mam gotówkę na koncie i mogę zająć pozycje na spółce w którą wierze. Do tego analityka na poziomie z grubo płatnych analiz.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COMPREMUM 0,22% 0,92 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.