Po jakim fakcie, wszędzie pisałem, że Inkwizytor to kaszana. Każdy to wewnątrz gamedevu wiedział. Starward to samo. Nawet chodziły śmieszki "300mln dzisiaj kosztuje plakat". Aig od początku każdy wiedział, że tam ściemniają. SimFabric także każdy wiedział. Pisałem o tym wielokrotnie. Pogadaj sobie z ludźmi co pracują w tych spółkach, z tymi, których zwolniono, z graczami, wydawcami, youtuberami. Wszystko jest dostępne. Wystarczą chęci.
Pisałem też, że Gop i Gif będą najlepszymi spółkami 2023 i 2024 i tak jest. Także po jakim fakcie. Jak po multi JDM Gif wskoczy do wig80/wig games to też będziesz pisał, że po fakcie? Możesz prześledzić moje wpisy. Ostrzegałem przed Inkwizytorem, ostrzegałem przez AIG, żeby po żadnej cenie nie brać jak było bardzo wysoko. Ostrzegałem przed Longtermem i jego naganianiem na Varsav, a teraz na Sonkę. Pisałem, wielokrotnie przy 6zł jak był Gif, że to najlepsza inwestycja na gamedev, to się śmiali. Także jak nie ogarniasz to się nie wypowiadaj.
O Sugim wiedziałem 3 miesiace przed tym jak rynek o nim usłyszał. Każdy grubszy znajomy ma tam pakiet od 200k do 500k. Przy 20zł ktoś naganiał na Dust na moich walorach to tutaj odpisałem, że was zmiecie ten Inkwizytor. Chcieliście być mądrzejsi. Teraz podskakujecie na Sonce, że zmiażdży gra 11bita, Gif, Gop razem wziętych, bo Longterma, ktoś kto chce wyjść z grubego pakietu, opłacił. Powodzenia, zobaczycie jak będzie.
Kiedyś pisałem jak była okazja aby brać Bloober. Pisałem przy 3zł potem przy 5-6zł. To zobaczy ile jest teraz. Po prostu wolicie bawić się w szrot to ostatecznie kończycie wyzerowani, bo liczycie na 5000%, że gra, którą nikt się nie interesuje podbije Wiedźmina, a jak macie okazje na wejście i wyjęcie bez większego ryzyka 100-500% to wam za mało.