"Sprzedając po coraz niżsych cenach obniżacie srdni kurs po jakim moga was wykupić !!!"
Tutaj akurat człowiek matematycznie ma rację gdyż przy wezwaniu zdaje się że liczy się kurs z ostatnich albo 12 albo 6 miesięcy.
Ja bym uważał z tym przyrównywaniem do sytuacji z Variantem. Trochę szukałem i czytałem o tym procederze. Zdaje się że tam wyprowadzono istotny majątek do drugiej spółki i sprzedano, a na giełdzie została sama pusta spółka która umożliwiła Murapolowi wprowadzenie swojego nowego tworu Abadona. Poza tym Variant to była spółka handlująca chemią i akcesoriami samochodowymi. I na dodatek główni akcjonariusze czyli Kołodziej i Cholewa siedzieli w niej jakieś 10 lat i z czasem wyzbierali wszystkie akcje. Te właśnie argumenty powodują że na mój rozum nie widzę na Awbudzie "wariantu" z Variantem. Powtarzam powyższe powody: już osiągnęli co chcieli z Variantem, to była spółka z innej branży, wzywający siedzieli w niej od dawna. Natomiast Awbud rozszerza i dopełnia obszary strategii Murapolu. No i ostatnie newsy że Murapol samodzielnie chce zadebiutować na giełdzie. Oznacza to że Awbud nie jest im potrzebny do próby wejścia na notowania tak jak był im potrzebny Variant/Abadon.