To tak dla nie ciebie bo tu się raczej nie dobiję a dla innych obserwujących im cena emisyjna wyższa od nominalnej tym lepiej dla emitenta więc napisałeś totalną bzdurę bo spółka nie tylko nic tu nie musiała a wręcz powinna być zainteresowana czymś wręcz przeciwnym, jeśli koniczynie chce sprzedać akcje taniej to może sobie ustalić porostu niżą cenę, dać bonifikatę większym inwestorom a nawet "podarować" akcje w ramach programów lojalnościowych. Tak jak ci pisałem prę postów wyżej zarząd ma tu swobodę decyzji i żadne manipulowanie kursem nie jest potrzebne.
Kurs spada po kondycja firmy jest kiepska (mam nadzieję, że przeżyjesz tą wiadomość)
To możne wytłumaczy mi inną rzecz
"jestem z Wami od 27.10.2015. Przy czym kilka razy sprzedawałem, w celu zminimalizowania straty. Moja średnia to 0,09. Na tym walorze patrząc sumarycznie mam stratę w granicach - 16% -20%"
Od 27.10 (czyli okolice 15gr) kurs nie spadał poniżej 0,08 (chociaż też znacząco nie pobijał) masz średnią 0.09 i cały czas piszesz jaka to będzie świetna inwestycja a równocześnie jak tylko kurs schodzi o 1gr już sprzedajesz dla zminimalizowania strat? To jakie straty są u ciebie akceptowalne? O 0,5gr stanieć nie mogło. Znowu coś mi się tu nie klei. Tak to wygląda, że wdepnąłeś na te 500k akacji i teraz dla minimalizacji strat upychasz komu się da a że się nie da to naganiasz naiwnych. Trochę smutne ale skąd to poczucie wyższości w stosunku do tych, którzy nie dali się nabrać?