alidrisi2 hm... na rynkach kapitałowych jestem już ładne kilkanaście lat. Tak ładnie napisałeś o wiedzy na temat funkcjonowania rynku, o systemie obrotu giełdowego. Pięknie ale muszę Ciebie sprowadzić niestety na ziemię. Chłopczyku, bo nie sądzę, że mam tu do czynienia z doświadczonym inwestorem, to jest Polska, po za tym to jest jakbyś nie zauważył newconnect, to nie jest NASTAQ czy NYSE. Jeśli myślisz, że z takim podejściem długo utrzymasz się na GPW, to ja Ci życzę z serca powodzenia. W Polsce musisz mieć kapitał, posiadać umiejętność krótkoterminowego inwestowania. Inwestujesz na rynkach j.w. tutaj się gra, tutaj szuka się okazji. Jeśli myślisz, że przy start up'ie wchodził bym za jak to pisałeś 5zł, czy choćby 1zł to jesteś w błędzie. Wchodzę proporcjonalnie do możliwości spółki. Tutaj niewielkim kosztem, można podbić kurs o kilkaset procent. Myślisz że 500tyś szt. akcji to dużo ;))) ile one są warte.... takie ryzyko można podjąć, jeśli ma się kapitał przeznaczony na grę. Na inwestycje zapraszam choćby na główny parkiet. Pozdrawiam i wytrwałości życzę. Powodzenia!!!