Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,30 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: Mam pytanie?Gdzie są moje akcje

Ludzie, czy nie możecie się powstrzymać od tych komentarzy? Wyobraźcie sobie, że nie ma PAH. Wtedy temat Waszych akcji byłby już dawno przesądzony i mieli byście święty spokój. Pech chciał, że znalazło się kilku akcjonariuszy, którzy dalej walczą o odzyskanie kontroli nad spółką i jej majątkiem, przez co Wy ciągle musicie tu siedzieć i narzekać. Skoro tak bardzo nie podoba się Wam to co robi PAH, to przyjmijcie wersję, że już te akcje straciliście i nie trwońcie swojego cennego czasu na wypisywanie kolejnych nic nie wnoszących komentarzy. Jeśli PAH niczego nie zwojuje, to tych akcji nic nie uratuje. Nawet nie wiem, czy ma jakieś znaczenie fakt, że od marca 2026 dokumenty akcji zgodnie z prawem, przestaną mieć jakąkolwiek wartość dowodową i wtedy będzie jeszcze większy problem. Ale skoro sąd zatwierdził uchwały NWZA, podczas którego akcjonariusze legitymowali się jedynie potwierdzeniami z biur maklerskich, to może i to jakoś przyklepie. Na chwilę obecną rejestr byłby tylko dodatkowym kosztem, a spółka nie przychodów, więc kto miałby te koszty pokrywać?
p.s.
Mogę jedynie zrozumieć członków PAH, narzekających, że nie są informowani, bo oni płacą składki i mogą mieć trochę większe pczekiwania. Dziwię się tylko, że nie załatwią tego w bezpośrednim kontakcie, tylko piszą o swoich wątpliwościach na forum.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
HAWE 3,45% 0,30 2017-05-04 15:25:33
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.