Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

Na razie to co stało się przed momentem. Miałem telefon z Biura PO.
Zdanie pani prawnik jest takie: ta sprawa jest przegrana bo takie są przepisy, a także tak a nie inaczej rozumie się zapis o ciągłości z UPDG, ale można starać się o umorzenie składek. :(

A ja? No cóż. Marnie się czuję.

1) Dostałem dwa pytania: kiedy bywałem na urlopie oraz czy brałem zwolnienia lekarskie. Na te pytania udzieliłem odpowiedzi. Sezon wakacyjny oraz nie brałem zwolnień bo nie płacę chorobowego.

2) Nie zadano mi pytania dlaczego zawieszałem prowadzenie działalności
( kol. AR czyżby odniósł skutek Twój wywód ? :) Zapamiętałem wyraz twarzy sędziów :( )

3) Dwa razy sprostowałem próbę zapisu " zawieszenie "

4) Nie pamiętałem co było przyczyną zaprzestania prowadzenia w dwóch czy trzech krótkich okresach

5) Pozwoliłem sobie na stwierdzenie: że niedopuszczalne jest wydanie decyzji bez zachowania procedur......

6) Tak jak stwierdził kol. MK prawidłowość wydania decyzji leży poza kręgiem zainteresowania sądu

7) Odniosłem nawet wrażenie, że sąd miał zamiar wyręczyć ZUS i naprawić błędne jego postępowanie, ale do tego w sumie nie doszło.

I......... wyrok nie zapadł od razu. Nie wróży to nic dobrego. Widać to co napisałem, nie przekonało Sądu. Szkoda. Znowu będę gryzł palce bo paznokcie już diabli wzięli.

Dziękuję kol. Marek428 za wsparcie i zamianę parę słów, które wypełniły czas oczekiwania.