Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

Pozdrawiam wszystkich ostatni raz i zapewniam,że jestem ze wszystkimi pokrzywdzonymi bezprawną polityką ZUS narzucającą z datą wsteczną obowiązek ubezpieczeń za okresy kiedy ubezpieczony zgodnie z przepisami temu obowiązkowi nie podlegał.
Składam podziękowania wszystkim, którzy zamieścili na forum dowody potwierdzające słuszność i zgodność z przepisami okresów czasowego zaprzestania d.g.
Wiem ile czasu ta praca pochłonęła.
Włączyłam się w momencie kiedy to było już zrobione i pozostało mi pomagać w wyciąganiu wniosków i kierować na właściwą drogę.
W mojej ocenie wiele osób zasłużyło się dla innych, a niektórzy robią "złą robotę". Starałam sie pomóc lecz mało kto to zauważył. Forum oprócz wiadomych praktycznych zalet jest też grupą wsparcia dla zagubionych i załamanych.
Ostatnia rada: nie myślcie schematycznie, nie upierajcie się przy swoim zdaniu - korzystajcie z pracy i doświadczeń innych. Nie zniechęcajcie innych. Nastawienie sądów powoli się zmienia, [pilnować procedury sądowej]. Ja pisałam o tym, co już wiem, a Wy to powoli odkrywacie.
Jestem jedną z Was.
Wygranych jest więcej niż pisze "Marsh Maruda"- nawet na tym forum, którego całego jeszcze nie przeczytałam.
Prawa nie da się tłumaczyć na "chłopski rozum", każde słowo jest ważne: w przepisach, decyzjach, odpowiedziach R.P.O.i w odpowiedziach Centrali ZUS. Wszędzie można znaleźć dowód, błąd, sprzeczność i naukę, którą można wykorzystać. Wszak kłamstwo ma krótkie nogi.
Dużo ostatnio piszecie o nagłaśnianiu sprawy, a nie chce się nawet pofatygować KAŻDEMU do B.R.P.O..Na każdym etapie sprawy można tam zgłaszać się i wielokrotnie. Nie dajcie się zbywać. Wszystko można wykorzystać.
Ku pokrzepieniu serc zawiadamiam o dwóch następnych wygranych sprawach o obięcie ubezpieczeniami w okresach zaprzestania d.g., których nie ma na forum.
Chętnie spotkałabym się z Księgowym, Gossi, Czaką - gdybym mogła.
Wielu nie wygra, bo nie może, ale wielu wygra, bo ma rację. Jestem tego pewna. Przegrana w I instancji o niczym jeszcze nie świadczy.
Pozdrawiam jeszcze raz! C.D.N.N.