Forum Ogólne

Re: Likwidacja czy zawieszenie działalności

Drogi NSE !
1)Gdy nie ma takiej potrzeby - nie wklejaj całych postów tylko skracaj je do niezbędnego dla zrozumienia ciągu myślowego minimum .Wklejanie całości utrudnia innym czytanie dyskusji.
2)Myślę, że by zmieniło. Ale w ten sposób zmieniasz warunki brzegowe. Mnie chodzi właśnie o taką sytuację jak napisałem (że faktura spływa bez Twojej woli dorażnej - z wolą ogólną wyrażoną wcześniej) , a nie o inną. Wstaw sobie do pytania zamiast czynszu - odsetki od kredytu obrotowego zaciągniętego w banku przez mojego "Ptysia" przy stanie jego rachunku umożliwiającym zapłacenie tych odsetek z datą wystawienia noty. Podobnie płatność może wystąpić bez Twojej woli dorażnej, ale na podstawie woli wyrażonej wcześniej.
Tylko nie pisz, że w takim razie wyczyścisz wcześniej konto :-))) , aby bank nie miał możliwości pobrania odsetek, bo wymyślę Ci kolejny przykład, kiedy i ta metoda nie pomoże. Albo zmienię Ci status "Ptysia" na sp. z oo (PK) i poproszę o odpowiedź co zrobisz, jak miła pani z ZUS-u poprosi o dwa bilansiki : na 1 marca i na 31 lipca , a następnie z uśmiechem zapyta dlaczego one się między sobą różnią ? Sfałszujesz bilans ?