Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Kupują ludzie skojarzeni z grupą Bartimpexu, a nie z BGE

Co do Ciebie, to zgoda.
Ja nigdy z Twojej strony nie odczuwałem naganiania wręcz przeciwnie, czasami wiało, jak się potem okazało słusznie, chłodnym realizmem. Np sprawa zysków w IVkw

Natomiast inaczej widzę sprawę informowania drobnych (do których większość z nas tu się zalicza)
Były wyraźne komunikaty o 3 dużych kontraktach. Jeżeli powiedzieli A, to powinni powiedzieć B
Nie zrobili tego. Musieli mieć w tym interes. Być może sprawa emisji za 2.5 i nie chcieli żeby kurs zleciał.
Jednak ja, drobny akcjonariusz czuję się (delikatnie mówiąc) niedoinformowany.

Masz 100% racji. Gdyby wszystko szło dobrze, to w listopadzie akcje byłyby po 5-8 zł
I o tym przez zimowe miesiące pisaliśmy. Coś nam śmierdziało a zarząd milczał.
Skrobnąłem nawet tekst "Wielki rozwój czy wielki "wałek"

https://www.bankier.pl/forum/temat_wielki-rozwoj-czy-wielki-walek,12397743.html

Aż w oczy szczypało, że nie o wszystkim wiemy

Część osób wiedziała i pewnie wysypali między 2-3 a odebrali poniżej 1

O to można mieć żal

Bo jeżeli firma o czymś informuje (kontrakty) a potem tego nie realizuje, to musi poinformować akcjonariuszy.

Napisałeś, że kontrakt 300 000 000 "juz wiekszego znaczenia dla BGE nie ma"

To odważna wypowiedź. Można domniemywać, że pojawią się nowe rzeczy

Ale z drugiej strony jak wierzyć w te nowe rzeczy.

Powiedz? Przecież kontrakty też były na 100%

Za moment o czymś być może się dowiemy.
Info może być z gatunku (teoretyzuję), że akcje po II kw powinny kosztować 15 zł...i co?

Okaże się że w lipcu ich cena będzie 4...To co? To znów znak, że źle się dzieje.?
Najważniejsze jest zaufanie. A to zostało poważnie nadszarpnięte.

Ja wierzę, że będzie dobrze. Ale nie dziwię się ludziom, którzy już nie zaufają...

Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BGE 0,00% 0,05 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.