Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,26 zł , zmiana od tamtej pory: -1,53%

Re: Kogiciki napiały się cały weekend

Fanpan - o tym, że w spółce źle się dzieje było wiadomo dużo, dużo wcześniej, może nawet od samego poczatku rynek był świadomy, że to przekręt. Dla mnie wtedy nie miało to aż takiego znaczenia bo zazwyczaj przejmuje się spółki upadające i bylem przygotowany na pustą kasę i ewentualnie linię kredytową do obsługi. Na rynku było sporo akcji sprzedawanych przez KS i ówczesną panią prezes. Nie zakładałem jakiejś szczególnie złej woli z tej strony. Wyglądało, że skończył się ich model biznesowy i chcą opuścić statek. KD nie brałem jakoś szczególnie pod wzgląd, miał wtedy 15% i nie był zbyt aktywny. W zasadzie chciałem uzyskać pełną kontrolę na WZA, to nie było trudne, bo akcji w obrocie było bardzo dużo. Do akcji zamierzałem przystąpić po publikacji raportu rocznego. Wszyscy wiedzieli, że sytuacja była zła, nie było więc pośpiechu. Wasz raport pokazał to wcześniej, a mnie wybił z głowy wrogie przejęcia. Obserwuję, piszę, ale akcji nie mam i wydaje mi się, że mieć nie będę. Z drugiej strony, jak już posprzątają w spółce, zapewne będą chcieli pozbyć się towaru w jakiejś rozsądnej cenie.

Ps. Mimo wszystko, tyle smrodu za 1mln. Aż się wierzyć nie chce.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ONE2TRIBE -0,77% 0,26 2025-10-16 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.