Nie wróci na 1 zł, bo bilans spółki wyglada inaczej. Nawet po kombinacjach z Do Rzeczy i stratach z tym związanych kurs był w okolicach 3zl. Dopiero zamieszanie z zatrzymaniem a potem bessa na małych spółkach sprowadziła kurs w okolice 1zl. Ale właśnie wtedy pisałem, ze bilans spółki jest już oczyszczony z wszelkich „brudów”, spółka ma gotówkę na rozwój. Od tamtego czas proszę sprawdzić ile spółka spółka skupiła akcji od takich jak „Znany” (który w końcu opuścił forum, czego Komuch nie potrafi). Ilu niedowiarkow pozbyło się akcji, ilu „starych” jak Car, komuch, studnet czy makler nie maja już akcji, wiec podaży z ich strony nie będzie. A spółka nadal skupuje akcje, I teraz częsc tych starych nie ma akcji, wiec nie ma kto z nich sprzedawać. Do tego ten, który miał wystawione te 15k po 4,50 tez już sypał niżej. A wiec możecie się jeszcze podniecać, ze „znów wróci do 1zl, bo zawsze tak było”. Ale COVID się kończy, wojna na Ukrainie nie zamieni się w wojnę globalna, a pieniądze na pomoc uchodźcom zaczną płynąc do Polski a uchodźcy będą wydawać te pieniądze tutaj, wiec hossa na GPW znów się rozkręci. I ta spółka , wyjątek na GPW będzie spadac na 1zl, „bo komuch tak mówi, bo tak zawsze było”?
I jeszcze jedno, nasze forum jest już czytane głównie przez tych, którzy nie maja akcji i którzy marzą o tym, żeby kurs spadł na 1zl, żeby mogli powiedzieć , ze maja racje. To dość typowe dla pewnych typów osobowości, ze nie skupiają się na pozytywnych aspektach inwestowania, czyli na szukaniu perspektywicznych spółek, tylko wracają na stare spółki i myślą, ze znów da się zarobić na ”smie€iu” jak to oni maja w zwyczaju się o takich spółkach wypowiadać.
Zobaczcie co ten ”specjalista„ ma do zaoferowania - „PMPG idzie na 1zl. Mam w portfelu tylko Bank Handlowy.” Rzeczywiście krynica wiedzy giełdowej.
A teraz ja, który uważa, ze PMPG nie spadnie na 1 zł ani nawet na 2,50
Proponuje
Action
Drozapol
LSi Software
Plus mam kontakty na Lotos i Millennium od zeszłego tygodnia.
miłego tygodnia. I bez stresu. Ciężko maja nasi sąsiedzi zza wschodniej granicy i życzmy im wytrwałości w boju!