Przecież zapytałem o wezwanie po
UCZCIWEJ CENIE. Czy Tobie też nie chodzi czasem o to samo czyli o
UCZCIWĄ CENĘ? Różnimy się tylko w rozumieniu tego czy jest dla nas uczciwą cena. Sorry, ale ja na 26zł czekał nie będę. Dla mnie uczciwą ceną biorąc pod uwagę to gdzie teraz jest spółka i co z nia zrobili to jest maksymalnie 5-6zł I tego nie zmienię ani ja ani Ty chocbysmy mieli zaklinac rzeczywistość przez kolejne lata.
Poza tym co Ty chcesz udowodnić atakując mnie teraz? Nawet Ci nie musiałem mówić, że o to zapytałem. Poza tym przecież ja swoich intencji nie kryję od kilku lat i są one klarowne. Mniej więcej pod koniec 2017 roku gdy zaczałem próbować organizować porozumienie napisałem szczerze i wprost do wszystkich osob, z ktorymi mialem wówczas mailowy kontakt I ktore zachecalem do porozumienia
w TYM CIEBIE, że oceniajac sytuację, zainteresowanie spółka I płynność moim zdaniem najwiekszą naszą szansę na wyjscie z tej nwestycji bez strat widzę poprzez:
a) usrednianie do poziomów wartości księgowej
b) oddanie na jakims skupie albo wezwaniu
Dodatkowo z Toba widzac ze masz watpliwosci i to do Ciebie nie przemawia mialem
Z TOBA prywatną korespondecję, w ktorej tłumaczyłem Ci dlaczego tak to widzę I dlaczego uważam to za słuszne. Swoją srednią od tamtej pory obnizyłem o jakies 50% a pakiet zwiekszylem o drugie tyle. A o ile Ty usredniles I o ile zwiekszyles pakiet od tageo czasu jesli mogć zapytać?
Jeśli mimo wszystko Ci to umknęło to ten watek tuż po założeniu porozumienia powinien być jednoznaczny
Re: POROZUMIENIE Autor: ~Gallileo [95.49.144.*]2019-01-26 12:59
I chciałbym postawić sprawę jasno i uczciwie... lata 2017 i 2018 byly dla mnie dość trudne finansowo. Podejmowałem czasem naprawdę niełatwe i bardzo ryzykowne decyzje i stawałem przed ogromnymi dylematami czy zwiększać dalej zaangażowanie w Wikanę czy też dać sobie spokój i patrzeć jak sprawy same się potoczą. Postawilem wszystko na jedną kartę, mimo to musiałem się czasem zmierzyć z oskarżeniami na szczęście pojedynczych osób o manipulacje i naganianie, choć zawsze pisałem jedynie to co myślałem i o tym czego się rzeczywiście obawiałem. Z perspektywy czasu nadal uważam, że zmierzało to w stronę wyciśnięcia drobnych akcjonariuszy, nadal uważam, że po wyjściu funduszy to był idealny moment i niepowtarzalna okazja na uśrednianie i obniżenie sobie średniej w okolice wartości księgowej, która to cena w mojej opinii realnie daje szanse (być może jedyną) na wyjście z tej inwestycji bez strat, a z drugiej strony ograniczenie ryzyka wyciśnięcia drobnych. Cieszę się, że udało się znaleźć kilka godnych zaufania osób, ktore myślało podobnie jak ja i które podobnie jak ja podjęły to ryzyko. Dziś biorąc pod uwagę okoliczności oceniam że na chwile obecną także dzięki naszym działaniom takiego ryzyka nie ma, badź jest naprawde minimalne. Rok 2019 przyniósł dla mnie już teraz wiele pozytywnych zmian, wiele tematów także ( a może nawet przede wszystkim) finansowych zaczyna sie fajnie ukladać co sprawia, że nie mam juz takiej presji, juz mi sie tak bardzo nie śpieszy, mogę pozwolic sobie (gdyby zaszła taka potrzeba) na kilka kolejnych lat czekania. Dlatego zamierzam nadal kontynuować aktywność na forum, mocne angażowanie się w sprawy spółki, zwlaszcza teraz gdy powstalo nasze porozumienie. Zamierzamy tez tak, jak to zostalo wspomniane w miare mozliwosci powiekszac ilośc posiadanych akcji (w zaleznosci od poziomow cenowych). Jeśli jednak znajdę kupca na swój pakiet w zadawalającej cenie to go sprzedam.
Cena która mnie satysfakcjonuje to 2,95 PLN, może sie jeszcze zmienić z czasem w zależności od okolicznosci (nieznacznie w dół, a być może znacznie w górę, czas pokaze). Jeśli jednak znajdzie się jakis chętny badź będzie jakies wezwanie na tych poziomach cenowych to poważnie się nad tym zastanowię i będę się tu kierował przede wszystkim
interesem swoim i kolegów z porozumienia.