Podsumowując:
Jeśli chodzi o biogazownie to raczej nie ma tu pomysłów zmiany strategii, spółka ma jedną biogazownię i ją prowadzi, nie ma zamiaru rozwijac tego biznesu, a jak się znajdzie nabywca za rozsądną godną cenę to ją sprzeda, czyli wszystko to co bylo komunikowane do tej pory. Próbowałem też dopytac o te odpisy z pocztaku roku, ale poza jakimis ogolnikami niczego sie nie dowiedziałem, podobno jest to zwiazane z jakąś linią nawozowa czy czyms takim i podobno bylo cos wspomniane w sprawozdaniu, ale ja sobie nie przypominam, może w wolnej chwili sprawdzę, doczytam
Co do reszty kwestii to mam z tym mały problem, bo zagadujac o pytania mialem bardziej na mysli pytania zwiazane z dzialalnością spółki, projektami itp, a nie kwestie, w ktorych prezesa wiaze tajemnica formalna (albo ta nieformalna) i na nie na pewno nie odpowie, a jak odpowie to male szanse ze szczerze ze stanem faktycznym, a te w stosunku do głowego akcjonariusza też wybrzemiec nie mogą, bo glownego akcjonariusza zawsze (w ostatnich latach) reprezentuje Pani pełnomocnik, która zastrzega, że nie jest upoważniona do odpowiadania na pytania, no ale tam gdzie mogę postaram się odpowiedzieć sam.
Kiedy WIkana będzie po 26zł? Moim zdaniem nigdy, a dlaczego juz pare razy uzasadnialem
Czy właściciele poprzez fundusze zamierzają w najbliższym ewentualnie nieco dalszym czasie "rozbujać kursem"? Biorąc pod uwagę powyższe nie wiem. W a) nie wierzę mam nadzieję na b), do c) odniosę sie na końcu
Generalnie czy zamierzają wyrolować (wyciulać) mniejszościowych akcjonariuszy? Nie wiem, mam nadzieję, że nie.
Czy te lata posiadania akcji Wikany nam się finansowo opłaci ? Moim zdaniem tym co podjeli ryzyko i usrednili, albo kupili w ostatnich latach jest duza szansa ze tak, ale zawsze jest tez ryzyko ze nie, a tym ktorzy przez lata nic nie zrobili i czekali nie wiadomo na co, moim zdaniem na pewno nie.
Wracajac do punktu c) zadalem pytanie czy biorac pod uwagę ogolnie panujacą modę i trend czy sa plany wezwania i sciagniecia spolki z gieldy. Padla odpowiedz zgodna z dotychczasowa formalną komunikacją ze nie (choc trudno ocenic na ile byla ona prawdziwa). Na pytanie czy biorac pod uwagę, że aktualnie sa to glownie obowiazki i koszty i moze warto byloby zrobić wezwanie za UCZCIWĄ cenę padla odpowiedz ze to sa duze koszty, po czym Panu Prezesowi przypomnialem (bo albo faktycznie nie pamietal, albo nie chcial pamietac w jaki sposob glowny akcjonariusz wszedl w posiadnie tego pakietu i parytetu na podstawie jakiego sie to odbylo i dodalem ze i tak nie bylby stratny. I to w zasadzie zamkneło temat.
Byłem tez na budowie Wikana Residence bo to niedaleko. Już coś sie tam dzieje.Zdjecia ponizej.
Przy okazji odkryłem na banerze nową inwestycję o ktorej jeszcze jest komunikacyjna cisza, a strona jest w budowie
www.nowebronowice.eu
linklinklinklinklink